Haapsalu võõrustab täna U-21 jalgpallimängu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jalgpallilaager 6

Eesti U-21 koondis alustab uut Euroopa meistrivõistluste valiksarja Haapsalu linnastaadionil, kus võõrustab 16. juunil kell 19 San Marino eakaaslasi.

Eesti jalgpalli liidu pressiesindaja Mihkel Uibolehe sõnul vastab Haapsalu linnastaadion enamikule nõuetele, et siin rahvusvahelisi mänge pidada. „Haapsalu staadionil on hea muru ja tasemel riietusruumid, kus on ruumi nii meeskondadele kui ka dopingukontrollile,” teatas Uiboleht ja lisas, et vajaka jääb vaid istekohti tribüünil, mida peab olema vähemalt 1500. Haapsalu staadionil on umbes 1000 istekohta. Uibolehe sõnul saadi UEFA-lt sellest hoolimata õigus korraldada siin rahvusvaheline mäng.

Uibolehe kinnitusel tehakse eelseisvast kohtumisest jalgpalliliidu kodulehel online-ülekanne, mida on võimalik interneti vahendusel jälgida.

2017. aasta U-21 EM-valiksarjas kuuluvad Eestiga samasse alagruppi Hispaania, Rootsi, Horvaatia, Gruusia ja San Marino. Eesti U-21 koondis kogunes esimest korda laupäeval, 13. juunil Lilleküla staadionil, kus valiti mängule kolmekümne kandidaadi seast 18 meest. Koondise peatreener on Martin Reim.

Reim on mängu eel optimistlik, kuid ettevaatlik: „San Marino on ainus meeskond, kelle vastu oleme selge favoriit, loodan head esitust.”

San Marino on väga organiseeritud meeskond, kellega kohtumisel tuleb olla valvas. „Nad oskavad hästi ja organiseeritult kaitses mängida ja nende murdmine saab olema meeskonnatöö,” ütles Reim.

„Soovin, et meeskonna kõik liikmed osutuksid jokkeriteks. Hea meeskonnatöö toob hea tulemuse,” lisas Reim.

Reim tuletas meelde ka A-koondise nukravõitu viiki mullu sügisel. Pühapäeval õnnestus Eestil koduväljakul kordusmängus alistada San Marino 2:0.

„Kõik ootavad ka meilt, U21 meeskonnalt võitu, kuid peame kogu mängu hästi mängima,” ütles Reim.
Haapsalu staadion on mänguks valmis. Päevast päeva käib seal vilgas töö. „Muru on tihe ja aina paremaks läheb,” ütles Alar Källe Haapsalu Linna Spordibaasidest. „Niidame ja kastame. Kevad tuli hiljem ja lisakülv ei ole korralikult tärganud. Muru on saanud ka palju koormust.”

Hooldaja Alvar Kiisk on töömees, kelle käe alt on muru alati alati saanud maailmataseme. „Kindlasti on teisipäevaks muru väga heas korras,” lausus Källe optimistlikult.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments