1

Nädalavahetusel võib esineda häireid Swedbanki elektrooniliste kanalite töös

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Swedbanki teatel võib seoses iga-aastaste plaanipäraste hooldustöödega esineda nädalavahetuse ning esmaspäeva varahommikutel (23.–25. mai) lühiajalisi häireid Swedbanki elektrooniliste kanalite töös.

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ulla Ilissoni sõnul pole nädalavahetusel tulevad katkestused seotud viimaste päevade katkestustega kaardimaksetes.

„Swedbankil on mitu eraldi asuvat serveriparki, mis tagavad igapäevatöö kõikidele teenustele ning on ka tagavaraks juhuks kui midagi juhtub. Käesoleva nädalavahetuse kolmel ööl testib pank nende tööd, mis lihtsustatult öeldes tähendab seda, et kõik teenused lülitatakse ühelt serveripargilt teisele ja järgnevatel öödel tagasi. Tööde käigus uuendatakse nii tark- kui ka riistvara. See kõik toob nendel öödel kaasa ka lühiajalisi häireid ja katkestusi nii internetipanga kui ka kaardimaksete töös,“ selgitas ta.

„Pank teostab antud keerulist testi kaks korda aastas, nagu näeb ette seadus. Selline kohustus on meile pandud sellepärast, et tagada meie süsteemide töökindlus juhul, kui üks serveripark rivist väljas on. Kuna need kuupäevad pannakse paika juba pool aastat varem, siis kahjuks pole meil võimalik neid ka kuhugipoole edasi lükata,“ sõnas Ilisson.

Kõikide nimetatud päevade varahommikutel võib internetipanga, pangakaartide ning sularahaautomaatide töös esineda lühiajalisi häireid (kuni 15 minutit) ajavahemikus 2.00-07.00.

Ööpäev ringi on võimalik infot saada Swedbanki nõustamiskeskuse telefonil 631 0310.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Loodame,et
Loodame,et

…neid häireid esineb kogu aasta. Siis saavad mõned lambad aru,et paarkümmend euri reaalset raha võiks normaalsel inimesel ikka kaasas olla …

wpDiscuz