Lõuna-Läänemaal tuleb suvel kolm noorte jalgpalliturniiri

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, mis igal suvel on oma noortele pakkunud eri jalgpalliturniire ja jalgpallilaagreid, pöörab tänavu koos koostööparteneritega  erilist tähelepanu kolmele noorteturniirile.

Lastekaitsepäeva jalgpalliturniir Vatlas

Kaheksandat korda korraldatav lastekaitsepäeva jalgpalliturniir toimub tänavu 30.mail ja esmakordselt Vatlas, sealses mõisapargis. Vatla Jalgpalliklubi on Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koostööpartner juba mitmeid aastaid ja lisaks on Vatla JK eestvedaja Priit Tein noorena jalgpallitrennis käinud just Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis.

Lastekaitsepäeva noorteturniiril mängivad kuus selle piirkonna võistkonda. Nagu igal aastal, nii ka nüüd viivad lastele treeninguid läbi Eesti koondise jalgpallurid. Sel aastal on kohal mitmele teisele tippmängijale Eesti rahvusnaiskonna kapten ja 2014 aasta parim naispallur Kethy Õunpuu. Kohal on trikijalgpallur Eno Lints.

Maha peetakse laste ja lapsevanemate jalgpallilahing ja huvitavat tegemist on muudki. Näiteks löögivõistlusest saavad osa võtta just laps, koos oma ühe vanemaga. 

Eesti esimene laste rannajalgpalliturniir toimub Massus

Augusti alguses on Massus Massu Mõisa ja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koostöös Eesti esimene laste rannajalgpalliturniir.

Vahetult enne Pärnus toimuvat rannajalgpalli Euro CUP-i sõidab nii mõnigi Eesti koondislane Massusse, et sealsel suurepärasel liivaväljakul õpetada meie piirkonna lastele rannajalgpallivõlusid. Üheks õpetajaks on Kõmsilt pärit Eesti koondislane ja neljakordne Eesti rannameister Priit Mäeorg, kes sellest üritusest oma kodukandis kuuldes sattus suurde vaimustusse. Nii Priit Mäeorg ja kui ka rannakohtunik Ago Kärtmann kinnitavad, et nende teada ei ole lastele varem Eestis rannaturniire korraldatud. Massu Mõisa peremehe Armand Reinmaa sõnul on laagri korraldamise peamine soov pakkuda kvaliteetsel liival lastele midagi uut ja muidugi toreda suvise päeva!

Jalgpalliturniir "Tere kool" koondab Läänemaa võistkonnad Lihulasse

Lihulas 29. augustil toimuv jalgpalliturniir "Tere kool" kutsub Lihulasse kokku noorte jalgpallivõistkonnad üle Läänemaa. See võistlus on mõeldud päris väikestele pallivõluritele, ka neile, kes turniirist kolm päeva hiljem saavadki päriselt öelda: "Tere kool!". 

Sedasorti turniire on Lihulas varemgi toimunud ja alati on võistlemas olnud palju võistkondi ja kaasa elamas palju lapsevanemaid. Just selles vanuses lastele ongi tuge ja toetust väljaku kõrvalt kõige enam vaja. Tihti on see väikestele olnud ka esimeseks võistluskogemuseks.

Jaanus Getreu
Lõuna-Läänemaa JK

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments