1

Galerii: Kõrgepingeliini trassi arutelu Kullamaal

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eile toimus Kullamaal Goldenbecki majas järjekordne Harku-Lihula-Sindi kõrgepingeliini trassi asukoha arutelu. Koosoleku lõpus lepidi kokku, et muudatusettepanekuteks on aega 14. aprillini.

Harju, Lääne ja Pärnu maavanem koostavad teemaplaneeringut Harku-Lihula-Sindi 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramiseks.

Teemaplaneeringu eesmärgiks on elektriliini trassi asukoha määramine, viimaks olemasolev Harku-Lihula-Sindi 110 kV õhuliini trass vastavusse 330 kV pingeklassiga õhuliini trassi nõuetele. Olemasolev 110 kV elektriliin demonteeritakse ning asemele rajatakse uus 330/110 kV liin, millest tulenevalt laieneb liini kaitsevöönd 50 meetrilt 80 meetrile.

Kullamaa külas kulgeb olemasolev 110 kV elektriliin (L108A, Risti-Kullamaa) lääne poolt küla tihedama hoonestusega alasid. Elektriliini kaitsevööndi laiendamisel jääb osa elamuid kaitsevööndi vahetusse lähedusse, mistõttu on planeeritavale trassikoridorile otsitud uut asukohta.

Mullu ja tunamullu toimus Kullamaal mitu avalikku arutelu, mille käigus lepiti kokku trassikoridori lahendus, mis esitati vallavolikogule kooskõlastamiseks.

Kullamaa vallavolikogu jättis maavalitsuse pakutud lahenduse kooskõlastamata, kuna trass läbib Kullamaa vallas kompaktse asustusega alasid ja alasid, mis on Kullamaa valla üldplaneeringu järgselt perspektiivsed elamu- ja tootmisalad, kus elab enamik Kullamaa valla elanikest.

„Mõistlik on lähtuda põhimõttest, et mida kaugemal on trassi asukoht kompaktsest asustusest ja kodudest, seda parem,“ põhjendas vallavolikogu esimees Einar Pärnpuu. Seetõttu esitas vallavolikogu maavanemale uue trassikoridori alternatiivi.

Eile toimuski vallavolikogu pakutud trassi arutelu.

Kullamaa valla alternatiividega on võimalik tutvuda Lääne Maavalitsuse kodulehel .

Teemaplaneeringu kohta saab esitada muudatusettepanekuid 14. aprillini maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonda e-posti teel.

Fotod: Urmas Lauri

Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 001 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 002 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 010 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 017 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 018 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 024 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 028 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 042 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 044 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 053 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 055 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 056 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 063 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 066 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 072 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 075 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 079 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 085 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 092 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 095 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 110 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 116 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 125 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 142 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 151 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 154 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 158 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 160 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 161 Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 165

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Kullamaa vaidleb kõrgepingeliini asukoha üle | Lääne Elu

[…] arutati viiendat korda, kuidas peaks kulgema kõrgepingeliin, aga selgusele ei jõutud. Arutelule oli tulnud ligi 40 kinnistu- ja […]

wpDiscuz