1

President Ilves nimetas peaministri kandidaadiks Taavi Rõivase

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ilves

Toomas Hendrik Ilves kohtus Kadriorus peaminister Taavi Rõivasega. Foto: presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla otsusele nimetada peaministri kandidaadiks Taavi Rõivas kui riigikogu valimistel enim parlamendikohti saanud Reformierakonna esimees, teatas presidendi kantselei.

Rõivas esitas päeval riigikogule valitsuse tagasiastumispalve. 1. märtsil valitud riigikogu kogunes täna esimesele istungile.

Riigipea ütles kohtumisel Taavi Rõivasega, et ootab kuu aega pärast parlamendivalimisi enamuskoalitsiooni võimalikult kiiret moodustamist ning Eesti tulevikku vaatava ja kindlustava koalitsioonilepingu sõlmimist.

„Kui see on Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ja IRL-i võimuliit, siis nende kolme erakonna 59 häält parlamendis annavad teile tugeva mandaadi ning kasutage seda vastutustundlikult ja riigimehelikult,“ sõnas Ilves.

„Enamusvalitsus on edukas vaid siis, kui pälvib lisaks parlamendi enamusele ka ühiskonna toetuse,“ lisas ta.

Taavi Rõivasel on nüüd 14 päeva, et teha rigikogus ettekanne tulevase valitsuse moodustamise põhimõtetest ja saada parlamendilt neile ka toetus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
e-jokk
e-jokk

ka zdanov ootas vares-barbaruselt võimalikult kiiret valitsuse moodustamist

wpDiscuz