Karjäärikiirabi tuleb rahvale lähemale

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Uue nädala esmaspäevast reedeni vältav karjäärile pühendatud teemanädal „Terve karjäär” annab esmast abi ja infot neile, kel on ees elukutsevalik või soov senises tööelus muudatusi teha.

„Nimetame seda karjäärikiirabiks,” ütles Läänemaa Rajaleidja keskuse karjäärinõustaja Triinu Karolin algaval nädalal toimuvat kommenteerides.

Teemanädalal tulevad Rajaleidja spetsialistid koos teiste täiskasvanute karjäärinõustamisega tegelevate asutuste ja organisatsioonidega nagu töötukassa, Läänemaa arenduskeskus ja innovatsioonikeskus INNOKAS inimestele lähemale: kaubanduskeskustesse, raamatukokku jm.

Triinu Karolini sõnul pole rahva sekka mineku eesmärk mitte hakata karjääriinfot peale suruma, vaid olla nähtav ja anda infot, kuhu saavad huvilised abi ja nõu saamiseks pöörduda. Seda enam, et tasuta karjäärinõustamise võimalusi on Läänemaal mitu.

Karolin tõdes, et avalikus kohas põhjalikku nõustamist teha ei saa, kuid soovija saab täita väikesi töölehti ja teste, mis aitavad inimesel endas selgusele jõuda. Näiteks aitab karjääriküsimustik välja selgitada sobivamad töövaldkonnad. 

Eluratas annab aga võimaluse hinnata oma rahulolu elu eri külgedelt. Karolini sõnul ei saa karjääri määratleda pelgalt tööga, karjääri alla käib ka üldine rahulolu eraelu, hobide ja vaba ajaga. „Kui kõik need suunad elurattal on võrdsed, veereb ka ratas. Kui mingi osa jätab soovida, muutub ratas kandiliseks ja liiga kandiline ratas ei veere enam,” selgitas Karolin.

Karolin soovitab Igal inimesel aeg-ajalt mõelda, kas ta on oma eluga rahul või oleks aeg mingeid muudatusi teha. „See ei tähenda kohe kannapööret. Lihtsalt aeg-ajalt tasuks oma elule ja tööle mõelda. Selles ongi testid abiks,” selgitas ta.

 

Teist aastat toimuva teemanädala „Terve karjäär” puhul korraldatakse üle Eesti tasuta töötube elu- ja karjäärivaliku kohta, ennast rikastava tööelu kujundamise ja enese eduka esitlemise kohta.

Karjäärikiirabi peatuspaigad Haapsalus

23.03 kell 11–13 Lääne maakonna keskraamatukogu

24.03 kell 12–14 Haapsalu kaubamaja fuajee

25.03 kell 15–17 Läänemaa Rajaleidja keskus (Jaama 17, II korrus)

26.03 kell 14–16 innovatsioonikeskus INNOKAS (Posti 34, soklikorrus)

27.03 kell 15–17 Rannarootsi keskuse aatrium

Karjäärinädala lisainfo ja programm http://tervekarjaar.kny.ee/programm

Teemanädal saab teoks MTÜ Eesti Karjäärinõustajate Ühingu eestvedamisel, kaasa löövad SA Innove/Rajaleidja, SA Kutsekoda/Europassi Keskuse, Eesti Töötukassa, Manpower OÜ, Persoonibrändi Agentuur, Hariduse Tehnoloogia Sihtasutus ja paljud teised partnerid. Teemanädalat toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments