6

Kes on kes konservatiivide Hiiu-Saare-Lääne valimisnimekirjas?

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Helle-Moonika Helme ja tema abikaasa Mart Helme Suure-Lähtru mõisas. Foto: Arvo Tarmula

Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu kinnitas pühapäeval riigikogu valimiste nimekirja. Erakond läheb valimistele täisnimekirjaga, ehk esitab 125 kandidaati. Lisaks üleriigilise nimekirja kinnitamisele pandi paika ka ringkondade esinumbrid ja järjestus.

Erakonna esimees Mart Helme on üldnimekirja ja Pärnu ringkonna esinumber.

EKRE kandidaadid Hiiu-Saare-Lääne valimisringkonnas

  1. Helle-Moonika Helme (üleriigilise nimekirja 16.)
  2. Hardi Rehkalt (36.)
  3. Urmas Selirand (46.)
  4. Elvo Leppmaa (58.)
  5. Rein Merila (74.)
  6. Meelis Malk (87.)
  7. Aivar Rohilaid (110.)
  8. Piret Kollo (107.)

Riigikokku on neist varem kandideerinud Elvo Lerppmaa, Rein Merila ja Meelis Malk ning kõik nad on Hiiu-Saare-Lääne valimisringkonnas kogunud veidi üle saja hääle.

Helle-Moonika Helme (2)Hiiu-Saare-Lääne valimisringkonna esinumbriks on EKRE esimehe Mart Helme abikaasa, laulja Helle-Moonika Helme. Kandideerinud on ta varem vaid korra – Konservatiivse Rahvaerakonna nimekirjas kohalikel valimistel 2013 Tallinnas, mil ta sai 246 valija toetuse.

Hardi RehkaltMartna volikogu esimees Hardi Rehkalt on ka Lähtru põllumajandusühistu, Ohtla Põöld OÜ ja Ovolex OÜ juhatuse liige. 2002. aastal kandideeris ta Martnas Keskerakonna nimekirjas, seejärel on ta esindanud Rahvaliitu ja valimisliitu Koostöö. 2013. aastal valiti ta volikokku Konservatiivse Rahvaerakonna nimekirjas. Rehkalt sai nii 2009. kui ka 2013. aastal 36 valija toetuse.

Urmas SelirandÜle 30 aasta Hiiumaa muuseumi juhtinud Urmas Selirand on praegu pensionil. Kohalikus poliitikas oli ta aktiivne paarkümmend aastat tagasi, kui ta kandideeris Käina vallas. 1996. aastal valiti ta 25 häälega voilikokku. Selirand on aktiivne kaitseliitlane.

Elvo LeppmaaPiirsalu Põllumajanduse OÜ juht Elvo Leppmaa on kuuel korral valitud Risti volikokku, viimastel valimistel 2013. aastal ta Lääne-Nigula volikokku 38 häälega siiski ei pääsenud. Leppmaa on Rahvaliidu nimekirjas kahel korral riigikokku pürginud. 2011. aastal kogus ta 123 häält.

Rein MerilaKõrgharidusega veterinaararst, Tallinna Vangla kriminaalhooldusametnik ning Lihula volikogu liige Rein Merila on seitsmel korral Lihula volikokku kandideerinud ning kuuel korral on ta sinna ka pääsenud. Riigikokku on ta kandideerinud 1999 ja 2011, edukam oli ta Maarahva Erakonna ridades eelmise sajandi lõpul, mil sai 132 häält.

Meelis-Malk2Lääne praostkonna vikaardiakon Meelis Malk on Hanila volikogu liige. Ta töötab ka korstnapühkijana. Kohalikel valimistel on ta kandideerinud kolmel korral, kahtedel valimistel pääses ta ka volikokku. Riigikogu valimistel kandideeris Malk 2011. aastal sotsiaaldemokraatide nimekirjas ning kogus 126 häält.

Aivar Rohilaid (2)AIMARO OÜ juhatuse liige Aivar Rohilaid on kahel korral pürginud Haapsalu volikokku. Rahvaliidu ja konservatiivide nimekirjas on ta saanud veidi üle paarikümne hääle ning volikokku pole ta pääsenud.

Piret KolloEndine Kullamaa kooli huvijuht ning Kodutütarde Lääne ringkonnavanem, praegu Tallinnas lasteaia kasvatajana töötav Piret Kollo on Kullamaal kandideerinud kolmel korral, volikokku pääses ta Rahvaliidu nimekirjas 22 häälega 2002. aastal. 2013. aastal kandideeris ta kohalikel valimistel konservatiivide ridades Tallinnas ning kogus 26 häält.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
HRT
HRT

Hoidke pöialt kõigile! Sest need inimesed ei mõtle endale! Ma usun seda!

Marve
Marve

Hoiame pöialt Hardile! Aitab valelikust poliitikast!

Voldemar
Voldemar

Hardi on tõesti asjalik ja Eestimaa homsele mõtlev mees, minu hääl kindlalt talle!

Tule Taevas appi
Tule Taevas appi

On väärikaid kandidaate, kuid on isikuid, kes kindlalt tõmbavad statistika alla.

Tont.
Tont.

Edu neile.Vähemalt pole nad Siimu kombel kümneid mille tasku ajanud ja IRL i kombel elamislubasid müünud.

trackback
Mart Helme: Erakonna edu mõõdupuu on kohad riigikogus | Lääne Elu

[…] erakonna volikogus kinnitatud valimisnimekirjas on Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esinumber Lääne-, Saare- ja Hiiumaal […]

wpDiscuz