Päästeamet: hoolitsegem üheskoos selle eest, et pühad mööduksid ohutult

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pühad toovad meie ellu palju rõõmu ja kauneid hetki, kus praksuv kamin või soe küünlaleek lisab hubasust. Päästeamet tuletab meelde, et ka jõulude ja aastavahetuse ajal juhtub traagilisi tuleõnnetusi, sest tavapärasest rohkem kasutatakse lahtist tuld ja inimeste tähelepanu on pühademeeleolus hajutatud. Et jõulurõõm jääks kestma, hoolitsege selle eest, et teil ja teie lähedastel on ohutu.

Ohutu jõuluaja kuldreeglid:

* Lahtist tuld ei tohi jätta järelvalveta, küünlad tuleb asetada mittepõlevast materjalist alusele ja ohutusse kaugusesse kergesti süttivatest esemetest. Jälgima peab ka klaasanumas põlevaid küünlaid, mis võivad temperatuuri mõjuval lõhkeda.

* Kontrollige, kas elektriseadmed ja pistikud on korras. Oluline on meeles pidada, et elektrijuhtmeid ei tohi ülekoormata. Ka elektriliste kuuseküünalde vigased juhtmed võivad põhjustada tulekahju.

* Toitu valmistades ärge unustage end teleri ette!

* Ärge hoidke küttekollete läheduses kergesti süttivaid esemeid.

* Ärge liialdage kütmisega! Kütke mõõdukalt ja vastavalt küttekeha kuumataluvusele. Siiber sulgege alles siis, kui sütel ei ole enam leeke.

* Veenduge, et teie rõdul ei oleks kergesti süttivat prahti, sest sinna kogemata kukkunud rakett võib selle kergesti süüdata.

* Peale suitsetamist kustutage hoolikalt sigaret tulekindlasse tuhatoosi või kaminasse. Mitte mingil juhul ärge suitsetage voodis.

* Pidage meeles, et viimane kustutab tule! Küünlad, kaminad ning teised lahtise tuleallikad tuleb kodunt lahkudes või magama minnes kustutada.

* Ära unusta peomeeleolus ohutu käitumise reegleid ja tuleta neid meelde ka teistele. Oma pere jõulud saame turvaliseks muuta ainult meie ise.

* Turvalist ja ohutut jõuluaega ning uut aastat!

 

Liina Reinsaar

Päästeameti kommunikatsiooniosakond

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments