Jõuluvana riigikogus: valimisea ülempiir võiks olla 16 eluaastat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jõuluvana riigikogus foto: Maria LaatsperaJõuluvana riigikogus. Foto: Maria Laatspera

Täna riigikogu külastanud Jõuluvana tegi muu hulgas ettepaneku muuta põhiseadust nii, et valimisea ülemine piir oleks 16 eluaastat.

"Vanemad inimesed on saanud valida küll ja midagi head sellest tulnud pole," tegi Gaute Kivistiku häälega rääkinud Jõuluvana ettepaneku.

Jõuluvana märkis, et riigikogu on lõppeval aastal olnud tegus ja on võtnud vastu kooseluseaduse."Hea, et olete ikka koos ja elus ka," kommenteeris ta.

Töövõimereformi läbiviimiseks vajalike seaduste vastuvõtmist kommenteerinud Jõuluvana sõnul on töövõimet nüüdseks parandatud küll ja tuleks parandada ka puhkevõimet. "Paljud lapsed pole oma ema ja isa kaua näinud," märkis Jõuluvana.

"Paljud on öelnud, et riigikogu ja eetika ei käi kokku," kommenteeris Jõuluvana pikalt kavandatud riigikogu eetikakoodeksit. Tema sõnul võiks eetikakoodeks olla puhas valge leht, sest see annaks palju tõlgendamisvõimalusi.

Saadikupuutumatusest rääkides lausus ta, et "hea, et lõpuks hakkab midagi ka saadikutesse puutuma".

Jõuluvana ütles, et vitsakimbu asemel on tal seekord kaasas elektrišokirelv ehk taser ja ta jagas saadikutele kingitusi, mis viitasid nendet tegemistele või tegemata jätmistele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments