Läänemaa neiud võitsid Kodutütarde II olümpiamängud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

kodutytredLäänemaa kodutütred tulid olümpiamängudelt võiduga. Foto: erakogu

Septembrikuu viimase laupäeva hilisõhtul saabusid Paidest koju tagasi Läänemaa kodutütred. Väsinuna kuid õnnelikena. Koju tuldi võiduga.

Üldarvestuses saavutas kogu võistkond esimese koha. Võidust ei julgenud me isegi mitte unistada. Võistlejate vanus oli 7-18, kuid meie noored olid kõik vanuses 12-13 aastat. Seega teadsime juba minnes, et konkurentideks võivad olla vanemad neiud.

Peab tunnistama, et kodutütred ekstra olümpiamängudeks ei harjutanud. Võistkond pandi kokku maakondlike võistlustulemusi arvestades – seega valiti välja parimad kodutütred, kes spordiga tegelevad. Läänemaa võistkonda kuulusid: Kristina Tšalova, Aulike Põllumägi, Ketrin Puskar , Andra Reidla, Eliis-Maria Koit ja Merel Keldrima.
Olümpiamängud algasid reede õhtul rongkäiguga läbi Paide linna. Suur avamispidu peeti Paide vallimäel ja õhtu muutis meeldejäävaks ilutulestik. Laupäev oli võistluspäev. Võistlusaladeks olid kilbijooks, noolevise, palli põrgatamine suurte sussidega, ronimisseinal ronimine, hoota kaugushüpe, kepphobuse jooks, kaariku ralli, tuletõrje takistusrada, luua tõukamine, jalgratta aeglussõit, vibu ja viimase kodutütre jooks.

Kokku kogusime 6 medalit. Kaarikusõidus saavutas esikoha Eliis-Maria. Hoota kaugushüppes saavutas II koha Andra, ronimisseina II koht läks ka Eliis-Mariale. Viimase kodutütre jooksus nooremate arvestuses tuli kaks medalit Läänemaale – Ellis-Marie II koht ja Merel III koht. Vanemate kodutütarde arvestuses jooksis end III kohale Kristina.

Olümpiamänge korraldati teist korda. Läänema kodutütred osalesid mängudel esmakordselt.

Kaidi Sits, Kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments