Haapsalu esindus osales Ukraina sõpruslinnas rahumarsil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linna delegatsioon käis 3.-5. oktoobril Ukraina sõpruslinn Umani kutsel Umani linna päeval.

Delegatsioonis osalesid Haapsalu linnapea Urmas Sukles, aselinnapea Liina Põld ning avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Umanil on palju sõpruslinnu, kuid nüüd toimunud linna päeval osalesid vaid Haapsalu ja Radviliškise (Leedu) delegatsioonid. Urmas Suklese sõnul oli kurb, et kohal oli nõnda vähe sõpruslinnade esindusi. “Sõpruslinnadega tuleb suhelda ka keerulistel aegadel,” arvas Sukles.

4. oktoobril toimus Umanis rahumarss ning miiting, kus Haapsalu linnapea avaldas toetust Ukraina rahvale.

Samuti asetasid Umani linnavõimud koos külalistega pärjad Ukraina poeedi Tarass Ševtsenko ning teises maailmasõjas võidelnute mälestussammaste jalamitele.

Tänapäeva karm reaalsus oli lillede panemine praeguses sõjas separatistidega hukkunud kolme Umani noormehe haudadele.

Hiljuti Karjala ANSV-s viibinud linnapea Sukles meenutas seal stalinismi ohvrite hukkamispaiga mälestuskivil nähtud silti: “Люди, не убывайте друг друга !” (“Inimesed, ärge tapke üksteist!”).

Linnapea sõnul arutati ka Haapsalu ja Umani koostöö võimalusi. Omavahel lepiti kokku, et esitatakse taotlus sõpruslinnade meetmesse, et euroraha abil vahetada delegatsioone kultuurilise koostöö raames.

“Ukrainas on rasked ajad, kuid me veendusime, et Ukraina rahva patriotism ning optimism aitavad neil oma riigi raskustest välja tuua,” lisas Sukles.

Haapsalu ja Umani seob pikaajaline sõpruslinna leping, mis allkirjastati 2003. aastal. Sellest ajast alates on vahetatud delegatsioone ning tehtud kultuurilist koostööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mnjah
9 aastat tagasi

Pole täheldanudki,et Sukles nii kaastundlik oleks. Tore oleks,kui ta kodulinnas ka nii suhtleks ja meelde jätaks,et suhelda tuleks ka keerulistel aegadel.
Aga noh,kui ikka Põld ja Parbus veendusid,et patriotism ja optimism Ukrainat aitavad,siis läks sõit asja ette,tühja see kodulinn.

J.
9 aastat tagasi

päris kenas ENSV stiilis:)