Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus on kutsehariduse sõber

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taastusravihaigla 001 - Urmas Lauri (1)Haapsalu taastusravihaigla. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval Tartus toimunud galal "Eestimaa õpib ja tänab 2014" kuulutati Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus Eesti kutsehariduse sõbraks.

Tunnustust üle andnud Eesti linnade liidu tegevjuht Jüri Võigemast ütles, et laureaat on “kutseharidust väärtustav organisatsioon, kus õppuritele on loodud parimad võimalused elukutse praktiseerimiseks. Keskus on suure pühendumusega aidanud kaasa hooldustöötaja eriala avamisele ja arendamisele Haapsalu kutsehariduskeskuses.”

Auhinda vastu võtnud haigla ülemõde Kaja Mander rõhutas enda tänusõnades, et oma teadmiste ja kogemuste jagamist on HNRK-s alati tähtsaks peetud.

HNRK juhatuse esimees Priit Eelmäe ütles, et kutsehariduse sõbra tunnustus on haiglale väga tähtis. “Vaatamata sellele, et õpetamine ei ole HNRK põhitegevus, oleme püüdnud leida võimalusi panustada meie valdkonna spetsialistide koolitusse, On väga tore, et seda on märgatud ja peetud esiletoomise vääriliseks,” lausus Eelmäe. Samuti lisas ta, et tunnustus kuulub eelkõige HNRK toredale edasipüüdlikule meeskonnale, kes on Haapsalu Kutsehariduskeskuse hooldustöötajate õpetamisesse panustanud. “See on asjalikest inimestest koosnev seltskond,” ütles Eelmäe.

Haapsalu kutsehariduskeskuse hooldustöötaja õppekavas on kolm ainet, mida õpetatakse HNRK-s: rehabilitatsiooni alused, aktiveerivad tegevused ning hooldusabivahendid. Samuti saavad hooldustöötajateks õppijad teha haiglas praktikat.

Lisaks kutseõppesse panustamisesse lööb HNRK kaasa Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži tervisejuhtide õpetamises, pakkudes rehabilitatsiooni- ja taastusraviteemalist valikmoodulit ning on praktikabaasiks arstiteaduse, füsio- ja tegevusteraapia tudengitele, õdedele, psühholoogidele, logopeedidele ja teistele. Eelmisel aastal oli praktikajuhendamise tunde üle 6000.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments