Haapsalu linnal jääb saamata ligi 100 000 eurot maksutulu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavalitsuse tulumaksuprognoos osutus liiga optimistlikuks, aasta lõpuks jääb laekumata 95 000 eurot.

„Me ei näinud ette, et maksumaksjaid nii palju linnast lahkub,“ selgitas linnavalitsuse finantsjuht Martin Schwindt läinud reedel linnavolikogule.

Et linnal ei ole õnnestunud müüa kasvava metsa raieõigust, vähendas volikogu ka linnavara müügiprognoosi.

15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kkk-le
8 aastat tagasi

Kui miinimumpalga saajale või toimetulekutoetusest elavale inimesele ( Kõigil lihtsalt ei ole võimalik Soome minna ) ei ole 2000 suur palk , siis proovigu elada ise miinimumpalgaga. Tõesti ei ole nii väikeses linnas nii palju kõrgepalgalisi ametnikke vaja ja paljud dubleerivad üksteist. Kahest abilinnapeast on küll ja rohkem. Haapsalus saavadki elada ainult need, kes riigipalgal.Vaadake kui palju raamatupidajaid linnavalitsuses tööl on. Kuigi arvutiprogrammid lihtsustavad tunduvalt tööd.

nii on
8 aastat tagasi
Reply to  kkk-le

Palgalõhed on kohutavad,pealegi mille eest linnasekretär ja finantsjuht nii kõrget palka saavad,kas ka linnapead….Kalev muidugi enda meelest on lausa kuningas.

Pildid+vana+moblaga
8 aastat tagasi

Kodanik, õige jutt

Rein Vatku
8 aastat tagasi

kodanikul ju väga asjalik jutt, kahju, et kõik anonüümselt käib.

arvaja
8 aastat tagasi

Ka plaan 3 liikmelise perega lahkuda, kuna erialast tööd ei hinnata ja ega pole lootust seda saada.

ohjah
8 aastat tagasi

Ja seda veel ennem, kui PKC suletud on … aga “Paanikaks pole põhjust” ja “Kõik PKC-s töö kaotanud leiavad uue töökoha” … ilmselt mitte Haapsalus küll

kkk
8 aastat tagasi

No mis kõrge palk see 2000Eur on,et sellekallal iriseda?

!
8 aastat tagasi
Reply to  kkk

liiga paljud saavad meie linnas vaevu 400 kokku, liiga paljud..

kkk-le
8 aastat tagasi
Reply to  !

Kui arvesse võtta seda,et näiteks Haapsalu ettevõtjad ehk ühed paljudest peavad ka viie aasta pärast 800 eurot inimesele ulmepalgaks,siis ütleks,et hetkel on ulme selle 2000 euro kohta liiga nõrgalt öeldud,seda enam kui samas linnas on keskmine bruto ehk natuke üle 600 euro kuus. Ja kui see ligi 100 000 saamata jäänud maksutulu väärib märkimist,siis väärib ka märkimist palgakulu kõigest 4 -6 inimese kohta,mis ületab tunduvalt selle saamata jäänud tulu. Ilmselt ollaksegi mures sellepärast,et kuidas endile ikka sama summa ka järgnevatel aastatel kindlustada ja seda veel siis,kui bkc mats on tulemata,aga lv plaanib ka uueks aastaks endile uut palgatõusu.

to kkk
8 aastat tagasi
Reply to  kkk

Irw! Loomulikult ei oleks kui keskmine palk tehasetöölisel oleks 1800!

Valdo
8 aastat tagasi

Müstiline, kuidas inimesed näevad kiiret kokkuhoidu teise inimese arvelt. Tundub, et eestlane on projekti põhine rahvas, kes ei mõtle homse peale vaid teevad nn. tükkitööd. Lööme kellegi risti ja eelarveauk ongi kinni lapitud.
Mina isiklikult soovin meie linnajuhtidele kainet mõistust ja kannatlikku meelt.
NB! Ei ole poliitiliselt aktiivne.

valdole
8 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Ütleme nii,et hind olgu õiglane!

Toomase maagilised trussikud
8 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Peagi saab linnast alev….

NB! Ei ole seksuaalselt aktiivne

suht
8 aastat tagasi

õige jutt

kodanik
8 aastat tagasi

Ei näe probleemi,kas kaks aselinnapead linna palgalt maha võtta, sellise kahaneva rahvaarvu pärast ei pea olema linnas 4 linnapead,piisaks näiteks Suklesest ja Vikmanist ja asi tasa tehtud ning kokkuhoid suuremgi veel.Samuti ei pea olema lv-s ühe spetsialisti kohta kolm ülemust, kui kohad on dubleerivad, tuleb need kohad likvideerida ning kas näiteks linnapead ja linnasekretär ning ka finantsjuht ise peavad kuus ligi 2000 eurot teenima? Praegusel hetkel üritatakse meile jälle selgeks teha,mida linn endale lubada ei saa,näiteks õpetajate palgatõusu, tänavavalgustust, teederemonti jne jne. Aga mitte seda,et endi seas korrektuure teeks.