15

Haapsalu linnal jääb saamata ligi 100 000 eurot maksutulu

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Haapsalu linnavalitsuse tulumaksuprognoos osutus liiga optimistlikuks, aasta lõpuks jääb laekumata 95 000 eurot.

„Me ei näinud ette, et maksumaksjaid nii palju linnast lahkub,“ selgitas linnavalitsuse finantsjuht Martin Schwindt läinud reedel linnavolikogule.

Et linnal ei ole õnnestunud müüa kasvava metsa raieõigust, vähendas volikogu ka linnavara müügiprognoosi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kkk-le
kkk-le

Kui miinimumpalga saajale või toimetulekutoetusest elavale inimesele ( Kõigil lihtsalt ei ole võimalik Soome minna ) ei ole 2000 suur palk , siis proovigu elada ise miinimumpalgaga. Tõesti ei ole nii väikeses linnas nii palju kõrgepalgalisi ametnikke vaja ja paljud dubleerivad üksteist. Kahest abilinnapeast on küll ja rohkem. Haapsalus saavadki elada ainult need, kes riigipalgal.Vaadake kui palju raamatupidajaid linnavalitsuses tööl on. Kuigi arvutiprogrammid lihtsustavad tunduvalt tööd.

nii on
nii on

Palgalõhed on kohutavad,pealegi mille eest linnasekretär ja finantsjuht nii kõrget palka saavad,kas ka linnapead….Kalev muidugi enda meelest on lausa kuningas.

Pildid+vana+moblaga
Pildid+vana+moblaga

Kodanik, õige jutt

Rein Vatku
Rein Vatku

kodanikul ju väga asjalik jutt, kahju, et kõik anonüümselt käib.

arvaja
arvaja

Ka plaan 3 liikmelise perega lahkuda, kuna erialast tööd ei hinnata ja ega pole lootust seda saada.

ohjah
ohjah

Ja seda veel ennem, kui PKC suletud on … aga “Paanikaks pole põhjust” ja “Kõik PKC-s töö kaotanud leiavad uue töökoha” … ilmselt mitte Haapsalus küll

kkk
kkk

No mis kõrge palk see 2000Eur on,et sellekallal iriseda?

to kkk
to kkk

Irw! Loomulikult ei oleks kui keskmine palk tehasetöölisel oleks 1800!

!
!

liiga paljud saavad meie linnas vaevu 400 kokku, liiga paljud..

kkk-le
kkk-le

Kui arvesse võtta seda,et näiteks Haapsalu ettevõtjad ehk ühed paljudest peavad ka viie aasta pärast 800 eurot inimesele ulmepalgaks,siis ütleks,et hetkel on ulme selle 2000 euro kohta liiga nõrgalt öeldud,seda enam kui samas linnas on keskmine bruto ehk natuke üle 600 euro kuus. Ja kui see ligi 100 000 saamata jäänud maksutulu väärib märkimist,siis väärib ka märkimist palgakulu kõigest 4 -6 inimese kohta,mis ületab tunduvalt selle saamata jäänud tulu. Ilmselt ollaksegi mures sellepärast,et kuidas endile ikka sama summa ka järgnevatel aastatel kindlustada ja seda veel siis,kui bkc mats on tulemata,aga lv plaanib ka uueks aastaks endile uut palgatõusu.

Valdo
Valdo

Müstiline, kuidas inimesed näevad kiiret kokkuhoidu teise inimese arvelt. Tundub, et eestlane on projekti põhine rahvas, kes ei mõtle homse peale vaid teevad nn. tükkitööd. Lööme kellegi risti ja eelarveauk ongi kinni lapitud.
Mina isiklikult soovin meie linnajuhtidele kainet mõistust ja kannatlikku meelt.
NB! Ei ole poliitiliselt aktiivne.

Toomase maagilised trussikud
Toomase maagilised trussikud

Peagi saab linnast alev….

NB! Ei ole seksuaalselt aktiivne

valdole
valdole

Ütleme nii,et hind olgu õiglane!

suht
suht

õige jutt

kodanik
kodanik

Ei näe probleemi,kas kaks aselinnapead linna palgalt maha võtta, sellise kahaneva rahvaarvu pärast ei pea olema linnas 4 linnapead,piisaks näiteks Suklesest ja Vikmanist ja asi tasa tehtud ning kokkuhoid suuremgi veel.Samuti ei pea olema lv-s ühe spetsialisti kohta kolm ülemust, kui kohad on dubleerivad, tuleb need kohad likvideerida ning kas näiteks linnapead ja linnasekretär ning ka finantsjuht ise peavad kuus ligi 2000 eurot teenima? Praegusel hetkel üritatakse meile jälle selgeks teha,mida linn endale lubada ei saa,näiteks õpetajate palgatõusu, tänavavalgustust, teederemonti jne jne. Aga mitte seda,et endi seas korrektuure teeks.

wpDiscuz