0

Homme Lääne Elus: Arheoloogid leidsid Võllamäelt varaseid münte

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Võllamägi (25)Martin Malve. Foto: Arvo Tarmula

Sellesuvistel kaevamistel Haapsalu võllamäel leidsid arheoloogid münte, mis tunnistavad, et hukkamiskoht oli siin ka enne 16. sajandit.

Tänavustel kaevamistöödel leiti kümme münti mäe keskosast, kus kaevati ka 1932. aastal. Vanima leitud mündi valmimise ajaks on kaevamisi juhtinud Martin Malve sõnul määratud 14.–15. sajand, millest võib järeldada, et võllamägi oli juba tollal olemas.

Senised vanimad andmed Haapsalu võllamäe kohta pärinevad 16. sajandist. 1566. aastal on mainitud endist timukat, millest saab järeldada, et võllamägi oli juba varem, kuid täpsemat infot ei olnud. Samuti on võllamäelt leitud 16. sajandist pärit münte. Tänavustel kaevamistel leiti ka ühe keskaegse savinõu kild.

Tänavustel kaevamistel avasid arheoloogid võimaliku sissepääsu Võllamäele ja ringmüüri.

Täismahus artiklit saab lugeda neljapäevasest Lääne Elu paberlehest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz