Haapsalu 735. aastapäeval avatakse lossihoovis restoran

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Haapsalu piiskopilinnus

Haapsalu lossihoovis tähistatakse 23. augustil linna 735. sünnipäeva. Foto: Arvo Tarmula.

23. augustil toimuval Haapsalu linna 735. sünnipäevapeol avatakse Haapsalu lossihoovis linna suurim restoran. 

Alates kella viiest päeval on Lossipargis avatud linna suurim restoran. 200-kohalises välirestoranis pakuvad suurepäraseid maitseelamusi restoran Bergfeldt, restoran Laine, Eesti Leivatööstuse kohvik Kallis Mai ja Q-Catering. Sünnipäevakooke pakuvad ka kohalikud koduküpsetajad.

Haapsalu aselinnapea Liina Põllu sõnul on sellise suurusega välirestoran Haapsalus esmakordne. „Restoranid on lubanud pakkuda erinevaid suupisteid, gurmeetoitu, ning ka sooja toitu,“ ütles Põld.

Kella kuuest õhtul ütleb linnapea Urmas Sukles linna sünnipäevatervituse ning linnarahvale jagatakse Eesti Leivatööstuse poolt linnale kingitud sünnipäevatorti.

Samal ajal alustab Eestis ainulaadne vahutrükk vahust valmistatud linna sümboolika taevasse lennutamist. Avatud on ka lasteala, kus pere nooremad saavad põnevalt aega veeta. Kell kümme algavale Tanel Padar & The Sun kontserdile järgneb võimas Arnika ilutulestik.

Sünnipäeva sündmused on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to Egon
9 aastat tagasi

Kus sa loed, et see tasuta restoran on? Mina olen aru saanud, et tordilõik antakse tasuta näpu vahele, aga restoranis pakutava eest peab vist ikka ise maksma. Aga mine sa tea- võibolla mu silm ei leia seda õiget lauset ülesse.
Seega uuri enne asja ja igaks juhuks ära lastele sellest tasuta jagamisest esialgu kõnele..hakkavad sind valetamise pärast äkki põlgama nagu linnarahvas linnapead.

Egon
9 aastat tagasi

Tasuta restorani on vaja. Ei tea kas seal ka tasuta õlut pakutakse? Saaks igapäevaõllepealt kokku hoida?

Väga hea
9 aastat tagasi

…ja joomapealinnale omane algatus-kõrtse on ju vähe. Jõuludeks pidi ka Toomkirik kõrtsiks ümber ehitatama….

tähistame juubelit
9 aastat tagasi
Reply to  Väga hea

Kõrts ei kipu kellelegi kallale. Lame oled oma joomapealinna ja Toomkiriku jutuga.
Ilma meele järgi pole ennegi saadud olla, tegijatele jaksu, linnale õnne sünnipäevaks! Vingujad tulevad kutsumatagi kohale.

nii on
9 aastat tagasi

Ütleme nii,et linnajuhid on rahva nii vihale ajanud,et sisuliselt nende tegemistes on raske midagi positiivset näha, hea mis neid oma silmaga keegi üldse näha tahab. Iga kuu mingi jama ujub välja,keda siis see Suklese restoran linnuses rõõmustama peaks?

kohalik::::
9 aastat tagasi
Reply to  nii on

Kahtlemata rõõmustab ju PKC töötajaid. Ex nemadki saavad sinna paljud töö. Sofa restoran otsib ka töötajaid koguaeg, ex mõnigi leiab sinna ka töö .

Nõus
9 aastat tagasi
Reply to  nii on

Olen viimase arvamusega päri – linnajuhid on rahva vihale ajanud. Linnajuhid käituvad rahva suhtes üleolevalt, kõiges on Toompea tegelinskid süüdi, olgu siis tegemist tehinguga aurulaevukesega või ettevõtlusega linnas, mis ujuvad avalikkuse (loe rahva) ette ikka suure hilinemisega. Miks peavad seesuguseid uudiseid rahva ette tooma ajakirjanikud? Miks kohalikud poliitikud peidavad oma päid ja hakkavad end õigustama viimases järjekorras. Kas tõesti linnajuhtidel ei jätku julgust avalikult oma tegemata või halvasti tehtud tegudest rahvale rääkida ja koos rahvaga lahendusi otsida?

to nii on
9 aastat tagasi
Reply to  nii on

Kas 20-30 kommenteerija arvamust saab ikka päris rahva arvamuseks nimetada kui linnas on 11 tuh. elaniku. See on küll osade inimeste arvamus, mis on samuti oluline, aga mitte rahva arvamus.

nii on
9 aastat tagasi
Reply to  to nii on

Ütleme nii,et sellisel juhul ei ole see ka rahva soov,et Sukles eesotsas on,sest see on vaid käputäis elanikest,kes tema poolt hääletas,aga ometi tema tegemisi peavad kõik taluma ja tegemata asjade pärast kannatama. Seega,mis hulk on rahvas ja mis mitte on suhteline, selge on aga see,et mingi restoran linnuses jätab päris külmaks kõige selle muu s..ta keskel.

Kätlin
9 aastat tagasi
Reply to  to nii on

Te ei saa siit isegi 10 kommijat kokku. Kindlasti mitmed neist Suklese poolt ei hääletanud.

pealinlane
9 aastat tagasi

Iga inimese lapsed on tema enda asi.
Haapsalus on ilus, hea kui keegi saab endale lubada.

Linlane.
9 aastat tagasi

Mõnele pole miskit hea, käib vaid vingumine! Inimesed, olge heatahtlikumad, ülbus on kole!

tee
9 aastat tagasi

lapsi palju jõuad üles kasvatada, või aitas naabrimees ja nüüd ei taha toita!

Egon
9 aastat tagasi

Oh kui tore, saan oma lastekarja ka tasuta sööma ja mängima. Saavad ka korra suvejooksul korralikult kõhu täis. Muidu käivad äia juures söömas aga tema on invaliid.

tm
9 aastat tagasi

Ja ongi esimene vinguv kommentaar.Edasi.

ja
9 aastat tagasi

Toit pkc töötajatele tasuta!