0

Pürksis ehitatakse käsitöö- ja loomekeskust

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Käsitöökoda III

Pürksi mõisa abihoone, kuhu rajatakse käsitöökeskus. Foto: MTÜ Tervem Noarootsi.

Muinsuskaitsealune Pürksi mõisa abihoone renoveeritakse käsitöökeskuseks.

MTÜ Tervem Noarootsi eestvedamisel elluviidava projekti jaoks saadi toetust Euroopa Majanduspiirkonna Finantsmehhanismi 2009-2014 „Mõisakoolid – säilitamine läbi kasutamise“ programmist. Säästval renoveerimisel kasutatakse looduslikke materjale ja säilitatakse maksimaalselt olemasolevat miljööd. Projekti kogumaksumus on 60390 eurot.

Käsitöökeskuses saavad olema kõrgkuumusahi, keraamika potikedrad, savipressrull ja muud vajalikud vahendid. Projekti raames on kavandatud ka mitmesugused koolitused ja töötoad, mis käsitlevad näiteks looduslike materjalide kasutamist ja tervislikku toitumist.

Töötubade ja koolitustega loodetakse alustada käesoleva aasta septembris.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz