Haapsalus hukkus põder

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Oja tänaval elav Koit Klimberg leidis täna hommikul oma aiast surnud põdravasika.

"Leidsin ta umbes kella 10 ajal," ütles Klimberg. Umbes paarikuune ja ligikaudu 30-40 kg kaaluv vasikas oli jalgupidi aia vahele kinni jäänud ja tõenäoliselt siis end aia vastu surnuks peksnud. Et vasikat kätte saada, tuli osa aiast maha tõsta.

Korjust ära viima tulnud jahimees Kalju Hepner ütles, et ei mäleta juhtumit, kus põder Haapsalus niimoodi surma on saanud. Hepneri sõnul on tõenäoliselt tegu sama põdravasikaga, keda nähti koos agressiivselt käitunud emapõdraga eile õhtul Pargi tänaval. Põtradest jäi jälg ka Klimbergi õunapuule, mida loomad kahjustanud olid.

Hepner ütles, et juhtuda võib ka see, et emapõder naaseb hiljem õhtusel ajal paika, kuhu ta vasika maha jättis. Põtradele, eriti vasikaga emapõdrale, lähenemise eest Hepner hoiatas.

"Nõukogude ajal oli Patsu soo juures juhtum, kus oli jälgede järgi näha, et seal olid liikunud põder ja kaks hunti. Surnult leiti sealt aga hundid. Põdra jalahoop on ohtlik," ütles Hepner.

Fotod: Juhan Hepner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mh
9 aastat tagasi

Pilte poleks vaja olnud… vaene pisike 🙁

Jalutaja
9 aastat tagasi

Juba reede õhtul nägin neid raudteetammil umbes 23 ajal seal kandis. Tegelt nägin neid tihti peale kella 22, koeraga jalutades.. eile õhtul läbisin ka sealse piirkonna aga täna küll enam ei julge :/

Uuemõisnik...
9 aastat tagasi
Reply to  Jalutaja

A võta porgand kaasa põdrale… 😀

ZED
9 aastat tagasi

Kui ei meeldi, ära vahi!

uskumatu
9 aastat tagasi

väga haiglane surnud looma pildistada ning seda veel siis artiklisse lisada.

Eva
9 aastat tagasi

Kas tõesti on vaja sellisele artiklile fotosid lisada?