Indias viibivate laevakaitsjate toetuseks loodi MTÜ

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Eelmise aasta oktoobris Indias vahistatud ning tänavu aprillis kautsjoni vastu vabanenud Eesti laevakaitsjate toetamiseks loodi MTÜ Mehed Indiast Koju.

Sotisaalmeedias ja e-posti teel levivas pöördumises seisab, et MTÜ eesmärgiks on koguda annetusi, mis aitaksid katta laevakaitsjaid esindava advokaadi kulusid. Pöördumises mainitakse, et laevakaitsjate tööandjat AdvanForti on tabanud rahalised raskused, mille tõttu ei suuda firma enam advokaadile korrapäraselt maksta. MTÜ kinnitab, et kui peaks selguma, et kogutud raha ei lähe vaja, annetatakse kogutud vahendid MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule.

Eesti laevakaitsjad vabanesid India vanglast aprilli alguses, kuid nad peavad jääma Chennai linna kuni kohtumenetluse lõpuni ning tõestama oma kohalolu igapäevaselt kohalikus politseijaoskonnas käimisega. Indias viibivate laevakaitsjate seas on ka Haapsalust pärit erusõjaväelane Kristo Koha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
P.
9 aastat tagasi

riigil raha otsas. rõivad on kallid.

kohalik
9 aastat tagasi

Kõigil laevameestel on tööandja ja riskides sinna minnes oli nende vaba valik. Muidugi peame oma kodanikke kaitsma aga mitte a priori.

Vallo
9 aastat tagasi

Milleks meil riik? Riigi kohus on oma kodanikke aidata. Mingite ratturite jaoks leidus kohvriga miljoneid