Lihula lähedal hukkus kaks soomlasest mootorratturit (uuendatud kl 18.50)

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Reedel kella 14 paiku juhtus Lihulas Risti–Virtsu maanteel üliraske avarii, kus kaubiku ja mootorratturite kolonni kokkupõrkes hukkus kaks soomlasest tsiklimeest.

Politsei sai teate raskest liiklusõnnetusest Risti–Virtsu maantee 42. kilomeetril, Penijõe küla lähistel kell 14.06.

Haapsalu politseijaoskonna vanemkomissar Meelis Laurmann ütles, et esialgse info kohaselt kaldus Virtsu poolt tulnud kaubik Ford Transit lauges kurvis vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Virtsu poole teel olnud viieliikmelise mootorratturitekolonni kahe esimese mootorrattaga. Esialgsetel andmetel sõitsid ratturid hanereas oma sõidusuunas.

Kokkupõrke tagajärjel sai sündmuskohal surma kaks soome rahvusest meest — 49– ja 62aastane. Ülejäänud kolm mootorratturit pääsesid vigastusteta.

„Pigem oli tegu motomatkajate kui biker’itega,” iseloomustas Laurmann Saaremaale teel olnud rattureid. Biker tähendab politseislängis huligaanitsevat motojõuguliiget. Pärast kaaslaste surnukehade äraviimist suundusid ratturid tagasi Tallinna suunas.  

Kaubiku juht, 50aastane Kuressaarest Haapsallu teel olnud saarlane, oli õnnetuse ajal kaine ja vigastada ei saanud. Küll aga oli kokkupõrke tagajärjel maha sõidetud juhipoolne küljepeegel, purunenud oli õhuaken ja vasakpoolne esirehv.   

Juhtunust šokeeritud kaubikujuht kinnitas, et püsis oma sõidureas. Tema sõnul kinnitas seda ka tema taga liikunud autojuht. Kaubikujuht ütles, et mootorrattur sõitis talle otsa, purustades peegli ja esirehvi.

Politsei seevastu kinnitas, et kokkupõrge oli vastassuunavööndis ehk siis kaubikujuht kaldus üle tee telgjoone ja sõitis rattureile otsa.

Ühe surma saanud mehe rattas oli pidama jäänud üsna kokkupõrkekoha lähedal, teine ratas aga lebas mitukümmend meetrit eemal, olles libisenud mitukümmend meetrit.  

Risti–Virtsu maantee oli õnnetuspaigas kolm tundi suletud ja liiklus suunati ümber Lihula kaudu. Tee avati liikluseks kell 17.

Õnnetuse täpsete asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist.

Tegemist oli tänavu esimese avariiga Läänemaal, kus inimesed hukka said. Vigastada on tänavu saanud aga 18 inimest.  

Politsei tuletab meelde, et suvehooajal on liikluses tavapärasest enam kergemini haavatavaid liiklejaid nagu mootor- ja jalgratturid ning see nõuab mõlemalt poolelt tähelepanelikkust ja hoolivust.

 

Fotod: Andrus Karnau.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ago
9 aastat tagasi

Onpa typerää vetää tähän mitään
kansalaisuus juttuja, eiköhän kummassakin kansakunnassa ole omasta takaa törppöjä liikenteessä.Asenteesta liikennettä ja siellä kulkijoita kohtaanhan tässä on kysymys, ei kansalaisuudesta.Syvä osaanottoni läheisensä menettäneille sekä mukana olleille kumppaneille.Voimia ja jaksamista suureen suruunne.

Soomlastele....
9 aastat tagasi

Oikein ikävä juttu…Otamme osaa…(Mutta minkäväriset olit püöräillä puvut?)

Surullinen turma
9 aastat tagasi

Ei kai puvun värillä ole väliä silloin kuin autoilija on menettänyt autonsa hallinnan ja törmää motoristeihin. Ainakin auto oli asfalttitien värinen.

sorts
9 aastat tagasi

ahoi keeleamet!

Jass
9 aastat tagasi
Reply to  sorts

Mismõttes nagu? Õpi ära Soome keel.

Ystävänsä menettäneet
9 aastat tagasi

Vuosikymmenten ajan läheinen ystävämme on ennalta arvaamatta poistunut keskuudestamme, aivan turhaan. Suruamme ei hälvennä mikään. Se pysyy. Se raastaa meitä pitkään jokaisen vastaantulevan moottoripyöräilijän kohdatessamme.

Mielessä on vain kysymykset: Miksi? MIKSI? Miksi autoillaan ajavat eivät kunnioita toistensa henkeä pätkän vertaa?

Miettikää todella, mitä tänne kirjoitetaan. Toivon, että moderaattori poistaa kaikki epäasialliset kirjoitukset. Onneksi en ymmärrä viron kieltä.

Surullinen turma
9 aastat tagasi

Ajatteletteko te kommentoijat yhtään näitä uhreja, heidän perheitään ja hengissä turmasta selviytyneitä? Hekin saattavat lukea näitä kirjoituksia.

kohalik
9 aastat tagasi

..ja Penijõe külast on koht ikka väga kaugel. Hälvati külas toimus see õnnetus. Lihtsalt täpsustuseks.

S.R.
9 aastat tagasi

Võibolla peaks kaubiku juhi vangi panekuga veidi ootama,kuni uurimine on liiklusõnnetuse asjaolud välja selgitanud.Vaatamata sellele kas siis kaubiku juht on süüdi või mitte,võiksite mõelda mida ta praegu tunneb.2 inimest on surnud ja neid ei too tagasi ei kaubiku juhi vangi panek,ega kellegi tigedad kommentaarid.

...
9 aastat tagasi

herra Jumala…

sekunda ryssät
9 aastat tagasi

näkeehän sen saatana suomen liikenteessä kuinka välinpitämättömiä kaahaajia noi sekundat on. ja Irene = scheisse!

paraskin puhuja
9 aastat tagasi

Mieluummin minä olen sekundaryssä kuin selkäänpuukottaja sinun tavallasi. Virolaiset sentään auttoivat meitä neukkuja vastaan: Ilman omaa puolustustahtoamme ja muiden apua, et sinäkään suutasi soittaisi. Tässä eräs tarina, josta voi jokainen virolainen olla ylpeä.

http://www.veteraanienperinto.fi/suomi/Kertomukset/sotilas/sotilas/jatkosota/kahdesti_kaatunut.htm

Sääli, että suomalaisten on pakko esittää mulkkuutensa joka forumilla.

tore+on
9 aastat tagasi

Vastan sellele ( juba jälle ), et mis see Lihula mentaliteet siia puutub,kui õnnetuses osalesid täiesti võõrad kodanikud. Mine arene…