Üle-eestilist liikumisaasta e-mälumängu saab mängida veel südaööni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

e-malumangSüdaööl alanud liikumisaasta e-mälumängus oli täna keskpäevaks osalenud juba 2000 inimest ning mängu saab mängida veel 12 tundi. “Eriti tihe võistlus toimub koolide vahel – võistkondi on kümnetest koolidest üle Eesti, mitmest koolist ka mitu võistkonda” rõõmustas liikumisaasta eestvedaja Aivo Normak. “Samuti on võistlustulle astunud juba mitmete ettevõtete ja organisatsioonide võistkonnad.”

E-mälumängus saab osaleda veebis kuni südaööni, samal aadressil asub ka pidevalt muutuv tulemuste edetabel. 30-le küsimusele vastamiseks on osavõtjatel aega pool tundi. Küsimused ja vastusevariandid on üles ehitatud nii, et seniseid teadmisi ja loogikat appi võttes on võimalik õige vastus välja nuputada. “Me ei küsi sel korral meistritiitlite ja maailmarekordite kohta, küll aga kutsume inimesi märkama ja meelde tuletama spordi ja liikumisega seotud lugusid ja detaile Eesti ajaloost,” ütles Normak.

Mälumängu oodatakse mängima nii täiskasvanuid kui ka gümnasiste ja põhikooli õpilasi. Kõik koolid, klassid, ettevõtted, seltsid ja sõpruskonnad on oodatud moodustama võistkondi, et ühiselt tähistada nii Liikumisaastat kui ka valmistuda teadmisi värskedades Eesti 100. sünnipäevaks. Osaleda saab nii Eestist kui väljaspoolt Eestit. Pärast mälumängu lõppemist saab õigeid vastuseid uurida Liikumisaasta kodulehel.

Eriti uhke on sel korral auhinnafond. Mälumängus osalejatele on Eesti spordiorganisatsioonid, kultuuri- ja mäluasutused pannud välja enneolematult põneva auhindu, näiteks võimalused professionaalide juhendamisel curlingus, golfis või uisutamises kätt proovida, lisaks sellele mitmete harrastusspordiürituste osaluspääsmed, spordimassaaži seansid, personaaltreenerite abil individuaalsete treeningplaanide koostamine.

Kõige tublimate osalejatega koolidesse tulevad aga Eesti tuntud sportlased ja sporditegelased Jaak Uudmäe, Gerd Kanter, Nikolai Novosjolov, Aleksander Tammert ja Riho-Bruno Bramanis õpilastega kohtuma. Muidugi on auhindade seas ka temaatiliste muuseumide pääsmed, raamatud ja palju muud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments