Siseministeerium nõustab ühineda soovivaid omavalitsusi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Siseministeerium toetab tänavu nõustamismeeskondadega neid omavalitsusi kes planeerivad lähiajal ühinemist. Nõustamismeeskondade ülesandeks on eelkõige pakkuda omavalitsustele tuge ühinemise ettevalmistamiseks, läbirääkimiste pidamiseks, avaliku arvamuse väljaselgitamiseks jms, et ühinemine oleks läbi viidud parimal võimalikul tasemel.

„Varasem kogemus on näidanud, et ühinemise läbiviimise toetamisel on oluline roll välise ekspertteabe ning kogemusega ekspertidel, kes toetavad protsessi metoodiliselt ja praktiliselt,“ sõnas siseminister Hanno Pevkur omavalitsustele saadetud kirjas.

Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest rahastatava „Kohaliku omavalitsuse tugevdamise“ programmi raames nõustab ja toetab siseministeeriumi koordineeritud konsultantide ja ekspertide meeskond kohalikke omavalitsusi ühinemisläbirääkimiste protsessi käigus, seal juures ühinemislepingu koostamisel.

Omavalitsused saavad kasutada ekspertide abi ka elanike arvamuse väljaselgitamisel ja finantsplaneerimisel.

Ühinemiskonsultantide toest huvitatud omavalitsustel tuleb hiljemalt 12. maiks esitada oma sooviavaldus koos esialgse hinnanguga, millistes aspektides konsultatsiooniteenust ja teisi toetavaid tegevusi oodatakse.

Ekspertide meeskond sõltub tuge soovivate omavalitsuste hulgast ja konkreetsetest vajadustest. Toetatavate omavalitsuste valikul eelistatakse kohalikke omavalitsusi, kus on ametlikult alustatud ühinemisläbirääkimisi.

Vastava sooviavalduse vorm on kättesaadav siseministeeriumi kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments