Päästeamet kutsub inimesi loovutama enda valduses olevat lõhkematerjali

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Liiniheiteraketid. Foto: Päästeameti demineerimiskeskus
Liiniheiteraketid. Foto: Päästeameti demineerimiskeskus

Päästeameti demineerijad on eelmise nädala esmaspäevast alates üle vabariigi saanud lõhkematerjali loovutamise kampaania raames 16 väljakutset. Kokku on loovutatud 10,8 kilogrammi lõhkeainet, üle 120 detonaatori, lisaks lõhkepakette, mürske, granaate, miinipilduja miin ja muud plahvatusohtlikku.

Päästeameti lõhkematerjali loovutamise kampaania toimub juba viiendat korda. Seekordne kampaania kestab järgmise esmaspäevani. Mõni aeg tagasi muudeti seadust ning enda valduses olevat lõhkematerjali saab kriminaalmenetlust kartmata loovutada ka peale kampaania lõppu. Teadetele reageerivad demineerijad, mitte mingil juhul ei tohi inimesed lõhkematerjali ise liigutada või seda kusagile viia.

Päästeameti demineerimiskeskuse juht Arno Pugonen ütles, et iga inimeste käest kätte saadud plahvatusohtlik ese on töövõit. „Iga lõhkekeha kujutab endast ohtu, sest see on valmistatud tapmiseks ja suurte purustuste tekitamiseks. Vähimagi kahtluse korral, et kodus seisev kahtlane ese võib olla lõhkematerjal, tuleb helistada hädaabinumbril 112 ja sellest teada anda“, sõnas Pugonen.

Ainuüksi eelmisel aastal toimus päästeameti demineerimiskeskuse andmetel 8 plahvatust, milles sai viga 9 inimest. Kokku said demineerijad eelmisel aastal 1479 väljakutset, mille käigus tehti kahjutuks 3569 erinevat lõhkekeha, alustades käsigranaatidest ja lõpetades lennukipommidega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader review
10 aastat tagasi

Really informative article post.Thanks Again. Keep writing.

5 dollars
10 aastat tagasi

I really like and appreciate your blog post.Really thank you! Really Great.

Keskkontor
10 aastat tagasi

Ja muidugi. Millega me ennast siis kaitseme võimu eest?