Vormsis tuulikuid piirav eelnõu on täna Riigikogus esimesel lugemisel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna on Riigikogus esimesel lugemisel looduskaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu (453 SE), mille mõtteks on teatud suurusest alates tuulegeneraatorite paigaldamise keelamine Saaremaal, Hiiumaal, Vormsis, Muhu saarel.

Eelnõu algatas Lääne–, Saare– ja Hiiumaalt parlamenti valitud IRLi poliitik Tõnis Palts 19. juunil.

Algataja põhjendab, et Lääne-Eesti saartel on kõige tähtsamaks jätkusuutlikuks majandusharuks turism, suvekodude teenindamise ja ehitamisega seotud tegevused, mille arengut mõjutab otseselt suurte tuulegeneraatorite paigaldamine.

Keskkonnakomisjon on teinud ettepaneku esimene lugemine lõpetada ja määrata muudatusettepanekute esitamise tähtajaks 19. november, teatas Riigikogu pressiesindaja Martin Vallimäe.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments