Lääne Elu paberleht 31. oktoobril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa suurimas robotlaudas on esialgu 80 tiinet mullikat, kes laudaga harjuvad. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa suurimas robotlaudas on esialgu 80 tiinet mullikat, kes laudaga harjuvad. Foto: Arvo Tarmula

Lihula vallavanemaks võib saada Varje Ojala-Toos

Lihulas koalitsiooni moodustanud sotsid ja valimisliit Lihula Konservatiivne Vaba Kodanik näevad Lihula vallavanemana Varje Ojala–Toosi, kes praegu juhib Lihula rahvaülikooli. Sotside esinumber Lihulas Jaak Kastepõld iseloomustas vallavanemakandidaati tulevikku vaatava südika naisena. Koalitsioonil oli ka teisi kandidaate, aga kui Varje Ojala–Toos oli oma jah–sõna öelnud, siis teistega enam ei arvestatud.

Tuleval aastal möödub 20 aastat kuulsast aktsioonist “Linn lukku!”

Lugu saab lugeda siit.

Läänlased Ajujahil

Läänlaste Heiko Liivi ja Lauri Luige väljamõeldud mobiilne pangakaart jõudis Ajujahi ettevõtluskonkursil saja parima hulka.

Valmis maakonna suurim robotlaut

Kirblas sai valmis maakonna suurim ja kalleim robotlaut, mis läks maksma 1,7 miljonit eurot. Laut pole mitte vanast ümber tehtud, vaid täiesti uus ehitis, mis püstitati toetusteta. Kirbla OÜle kuuluvas laudas on neli De Lavali lüpsirobotit, kohti on laudas 279 lehmale.

Rootsi suursaadik väisas Haapsalut

Septembris ametisse asunud Rootsi suursaadik Anders Ljunggren tegi ühe ome esimestest väljasõitudest traditsiooniliselt Läänemaale, külastades teisipäeval koos kogu saatkonna personaliga Rannarootsi muuseumi.

Ridala vallavalitsus võib muutuda

Ridala vallavalitsuse koosseis võib muutuda, sest senise ja tulevase vallavanema Toomas Schmidti mõttes mõlgub soov välja vahetada sotsiaal–, ehitus– ja majandusnõunik.

Raamatukogud loobusid Urramist

Enamik Läänemaa raamatukogusid ütles lahti vigasest tarkvarast ja läheb üle meelepärasemale RIKSile. Maaraamatukoguhoidjad leidsid, et kuigi uuendatud Urram on Eestis juba suvest saadik osaliselt kasutusel, pole suudetud vigu ära parandada. Ka on uus programm liiga keeruline ja ebamugav kasutada.

Akordioniõpilased tõid esikohti

Haapsalu muusikakooli akordioniõpilased tõid Pärnust rahvusvaheliselt konkursilt kolm esikohta ja ühe grand prix’.

Lugu saab lugeda siit.

Jaak Pihlaka 200 kulda

Läänemaa invasportlasel Jaak Pihlakal oli suve alguseks Eesti invaspordi eri meistrivõistlustelt aastate jooksul kogutud 197 kuldmedalit. Ammune unistus “200 kulda” pidi lähiajal täituma. Hiljuti Rakvere lähistel Vinnis toimunud ujumise meistrivõistlustel õnnestus tal maagilise 200 piir ületada ja nüüd on sportlasel kokku 202 Eesti meistritiitlit.

Noored osalevad ettevõtlusprogrammis

101 Läänemaa põhi- ja keskkooliealist noort alustas teisipäeval kaasalöömist neljandat hooaega alustanud Eesti koolinoorte ettevõtlikkuse programmis Entrum. Paralleelselt koolitustega tegelevad rühmadeks jagunenud noored oma äriidee väljaarendamisega. Mais valitakse välja kõige paremad ideed ja ettevõtlikumad noored, keda tunnustab president.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments