Haapsalu tegi puulehtede äraveoks uue süsteemi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu elanikele, kelle kinnistu piirneb linna puhastusalaga, pakub linn sealt lehtede kogumiseks spetsiaalseid kotte ja need viiakse tasuta ära. Lehtede äraveo eest kinnistu territooriumilt tasub omanik ise.

Linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta ütles, et kinnistuomanikule antakse kotte vastavalt linnale kuuluva puhastusala suurusele. “Ei oska öelda, kui paljud küsima tulevad,” ütles Vilta. Linnavalitsus on esialgu tellinud 500 sinist kilekotti, mida jagatakse uuest nädalast. Soovijad peaksid pöörduma linnakeskkonna osakonda või helistama telefonil 472 5300.

Linna heakorraeeskirja kohaselt peab kinnistuomanik hooldama ka kinnistuga piirnevat linna ala. Et kõikide lehtede äraviimiseks pole raha, püütakse seekordse süsteemiga Vilta sõnul aidata vähemalt neid, kes linna ala puhastavad.

Mullu said inimesed teatud päevadel ise viia lehti tasuta Haava tn lõppu või tellida tasu eest äraveo. Tänavu tuleb elanikul maksta nii lehti ise ära viies kui ka lehtede äravedu tellides, ütles Antamen OÜ juhatuse liige Taavi Käsk. Mõlemal juhul tuleks helistada telefonil 5567 4530, lehtede äraveoga tegeleb ettevõte uuest nädalast kuni hooaja lõpuni.

Linna puhastusalalt kogutud sinistes kilekottides lehed peaks jätma kogumiskohta. “Väga palume, et inimesed ei paneks enda lehti aia taha,” sõnas Vilta.

Siniseid lehekotte veetakse tasuta ära 17. oktoobrist 18. novembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments