Liikumine Kodukant ootab aasta vabatahtlike kandidaate

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Liikumise Kodukant initsiatiivil tunnustatakse aasta lõpus üheksandat korda inimesi, kes on vabatahtlikult panustanud Eesti ühiskonna arengusse.

Aasta vabatahtlike kandidaate võivad esitada nii eraisikud, kodanikuühendused, riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused kui ka ettevõtted. Enda kandidatuuri ei saa üles seada.

Kandidaate saab esitada 31. oktoobrini. Ankeedid leiab Vabatahtlike Värava kodulehel. Ankeete võib saata ka posti teel: Eesti Külaliikumine Kodukant, Sirge 2, Tallinn 10618.

Vabatahtlikke tunnustatakse kolmes kategoorias:

– vabatahtlik
Tunnustatakse vabatahtlikke, kes tegutsevad oma kodukohas vabatahtlikuna pikemaajaliselt.

– vabatahtlike kaasaja, juhendaja
Tunnustatakse vabaühendusi või inimesi (juhendajaid), kes on pikemaajaliselt vabatahtlikke juhendanud, neid tegevustesse kaasanud, hoidnud ja innustanud.

– ettevõte või asutus
Tunnustatakse ettevõtet või asutust, kes soodustab oma töötajate vabatahtlikku tegevust vabaühendus(t)es.

Tunnustatakse kümmet vabatahtlikku, kolme vabatahtlike kaasajat või juhendajat ja kaht ettevõtet/asutust.

Valiku teeb komisjon, kuhu kuuluvad Agne Tamm (Heateo Sihtasutus), Aveli Ainsalu (siseministeerium), Eha Paas (Eesti Külaliikumine Kodukant), Krista Habakukk (Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus), Madle Lippus (presidendi kantselei), Martin Meitern (Vabaühenduste Liit EMSL) ja Mari-Liis Dolenko (Kodanikuühiskonna Sihtkapital).

Vabatahtlikke tunnustatakse üheksandat korda. Varasemaid tunnustatavaid saab näha siit. Mullu tunnustati kümne vabatahtliku hulgas Lääne-Eesti Vabatahtliku Reservpäästerühma otsingukoerte rühma juhti Ain Lauritsat.

2013. aasta auhinnad annab president Toomas Hendrik Ilves üle 8. detsembril Pärnus.

Rahvusvahelist vabatahtlike päeva tähistatakse 5. detsembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments