Juhtkiri: Ridala valla rõõmsad mured

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ridala valda on mitu viimast valitsustsüklit juhtinud IRL ja nende vallavanem Toomas Schmidt. Viimatistel valimistel sai nende suurimaks konkurendiks Reformierakond, vana vastane on Keskerakond. Kuigi reformikad on kõige raevukamalt praegust võimu kõigutanud, on nende valimisprogramm ja –lubadused peamises sarnased. Elu tuleb sisse puhuda Kiltsi tööstuspargile ja Uuemõisa algkool peab saama põhikooliks. Keskerakond eristub põhikooli asjus ja usub, et vallal on tähtsamaidki investeeringukohti — vanemad lapsed saavad ju Haapsalus koolis käia. See vihjab ka Keskerakonna seisukohale Haapsaluga liitumise vajalikkuse küsimuses — eesmärk on „tihedam koostöö Haapsaluga”.

Paraku on raske hinnata, kas Keskerakonna alternatiivid põhikooli rajamisele on paremad, sest valimisprogrammi tutvustuses on need võimatult üldsõnalised. „Toetame ja arendame ettevõtlust maal” kõlab, nagu õpetada nälginut, et see peaks rohkem sööma.

Igal juhul on Ridala probleemid teistsugused kui mitmel teisel Läänemaa vallal — teised muretsevad, kuidas koole ilma lasteta lahti hoida ja mitte hääbuda, Ridala peab hakkama saama võimlate remondiga, kooli laiendamisega ja tööstusala väljaarendamisega ettevõtjaile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to ridala puuk
10 aastat tagasi

Lugesid sa ka millistest autodest jutt? Mis autoga teie vallavanem sõidab, arvan, et ikka keskklassi sõiduautoga?

!!!
10 aastat tagasi
Reply to  to ridala puuk

sama mark mis maavanemal, Peugot 508

ridala puuk
10 aastat tagasi

vallavanem naudib tõelist aadliseisust ja hüve oma ametiautot kasutades, loe allpool mida saks saab hüvena, aga vallakodanik ränga raha eest, http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/direktori-ametiauto-bmw-x6-pealt-makstakse-vahem-riigile-makse-kui-toomehe-volkswagen-passatilt.d?id=67428476

kodanik
10 aastat tagasi

jah, tundub, et Toomas jätkab, aga reformikad on üllatuslikult alla käinud. Keskerakond teeb aga varasemast parema tulemuse Ridalas. kas see aga midagi laiemas plaanis muudab, seda näitab aeg.

toomasega
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

on kööga, kameeleoni mängimine ei aita, rahvas pole loll

õpetada nälginut
10 aastat tagasi

on praeguse toompea kamba seisukoht – kohalik nälgija muretsegu endale õng, et hinge sees hoida, kreeklased seevastu on valitsuse nuumal