0

Pensionide tulumaksuvabastus tõuseb 354 euroni kuus

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valitsus otsustas, et pensionide ligi kuueprotsendilist kasvu peab toetama ka pensionide tulumaksuvabastuse tõus, mis tähendab, et tulumaksuvaba tulu suurus pensionärile on uuest aastast 4248 eurot aastas ehk 354 eurot kuus.

Riigi majanduse areng, oodatust kiirem palgatõus ning tööpuuduse vähenemine võimaldab järgmisel aastal tõsta pensione keskmiselt 5,8 protsenti, teatas sotsiaalministeerium BNSile. Tegu on viimase kuue aasta suurim pensionitõusuga ja keskmiselt kasvab pension 240 eurot aastas ehk 20 eurot kuus.

„Otsustasime, et keskmine vanaduspension peab jätkuvalt olema tulumaksuvaba,“ ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. Muudatus puudutab hinnanguliselt umbes 200 000 pensionäri.

Praegu saavad pensionärid tulumaksuvaba tulu 4031 eurot aastas ehk 336 eurot kuus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz