Lääne Elu paberleht 10. septembril

Madiken

madiken@le.ee

Taebla poliitikul lasub vereproovi võltsimiskahtlus

Vereproovi võltsimises süüdistatud Taebla vallavolikogu keskerakondlasest liige Mati Ristmägi süüd ei tunnista, kuid loobus kohalikel valimistel kandideerimast.

„Sada protsenti süütu. Kõik süüdistused on udu ja tühi tuul,” kinnitas Ristmägi Lääne Elule eile hommikul.

Lugu saab lugeda siit.

Keskerakond tooks kultuuriministeeriumi Haapsallu

Kultuuriministeeriumi toomine Haapsallu on tõukunud minister Helir–Valdor Seederi plaanist viia riigiasutused pealinnast välja, selgitas Haapsalu volikogu juht Jaanus Karilaid. Kultuuriministeeriumi kasuks räägib Haapsalu kultuuriline tagapõhi, lisas ta.

Keskerakonna Haapsalu valimisnimekirjas on 22 nime, üle poole neist ei kuulu ühessegi erakonda, selgitas Karilaid.

Koolijuht päästis põlevast autost inimese

Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber oli teel koju Eesti–Hollandi jalgpallimatšilt, kui nägi eespool tulevalgust. „Oli nagu tõrvik. Siis nägin, et Kirbla ristis on auto kraavis ja põleb,” kirjeldas Sõber.

Sõber peatas auto, helistas hädaabisse, võttis autost tulekustuti ja suundus põlengut kustutama. „Kustutas, aga läks jälle põlema,” sõnas Sõber.

Märganud, et autos on inimene, õnnestus Sõbral avada uks. „Auto oli suitsu täis, kogu aeg kartsin, et võib plahvatada,” sõnas Sõber.

Keda või mida me valime?

Sotsiaaldemokraatide arvates on hädavajadus teha Haapsalu volikokku rohkem alatisi komisjone ja tõmmata neisse inimesi väljastpoolt volikogu.

„Sotsiaalküsimused on meie linna volikogus õiguskomisjoni pädevuses. Haapsalu õiguskomisjonil on kokku lahendada kümme valdkonda, sotsiaalküsimused on üks nendest. Enamiku linnade veebilehti lapates ei leidnud ma kusagilt sellist moodustist,” kirjutab Maie Kram, Sotsiaaldemokraatliku erakonna kandidaat Haapsalu volikokku.

Kartulisaak on tänavu üle keskmise

Läänemaa kartulikasvatajad nendivad, et saak on tänavu keskmine – kuivus tegi küll liiga, mardikaid oli ka, aga saak tuli rahuldav.

Pürksi kandis leiti metsast inimese luukere

Läänemaa politseijuhi Margus Kaldma sõnul on esmahinnangul tegemist meesterahva surnukehaga, kuid pealuud surnukeha juurest ei leitud.

Haapsalu kriminaaltalituse juhi Andrei Taratuhini sõnul on surnukeha metsas olnud aastaid, sest riided on seljas praktiliselt ära kõdunenud.

Lühidalt: Kullamaal oli kuivatis tulekahjuoht, Haapsalus kustutati järelevalveta lõke, Kasaril löödi meest ja Haeskas tungiti majutuskohta.

Piltuudis: 95aastased vanavanemad said täna peaministrilt tänukirja ja pajatasid tänu üleandjale, Lääne maavanemale põnevaid lugusid viimasest 95 aastast nende silme läbi.

Ümber toru sammujale jutustatakse üht lugu

Haapsalu linnagaleriis septembri lõpuni kestva näituse ainus nähtav eksponaat on 18 meetri pikkune must toru.

Autorite Marta Stratskase ja Margus Tamme sõnul on tegemist kohaspetsiifilise installatsiooniga, mille idee on pärit mõlemalt.

Iseõppija Nikolai Bleskov

Kolmapäeval Ülo Telgmaa ateljees näituse avanud Nikolai Bleskov on kindel, et joonistada oskab iga inimene, kuid et kuhugi jõuda, on vaja annet. Annet Bleskovil on, sest akadeemilist kunstiharidust pole ta saanud, vaid õppinud raamatuist, teiste kunstnikega kohtudes ja muuseumides suurte meistrite töid vaadates.

Ülle Meister avas Laikmaal näituse

Väljas pole aga mitte lasteraamatupildid, vaid „vana hea kooli” pildikesi Läänemaast „ajast, mil kunst oli veel ilus”.

Piiskopilinnusest See teatrisse, sealt Soffasse, siis Apteeki ja jälle teatrisse

„Linnas oli sel nädalavahetusel kostümeeritud kampade ringlemine, kõigis neis kohtades,” vastas See teatri juht Marina Sillaste küsimusele, mis tänavu nostalgiapäevadel kõige toredam oli.

Fotoreportaaž ja tagasivaade möödunud nädalavahetusele nostalgiapäevade korraldajate hinnangul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas keegi
10 aastat tagasi

on kunagi näinud, et Seakõrv õlut joob nagu ta ajalehes räägib ?!

targutaja
10 aastat tagasi

jajah,muidugi on tubli,kohe teatada,aga kahjuks on nii,et purjutaja jõuab enne koju,kui patrull kohale jõuab 🙂 see on reaalsus:P

Külaline
10 aastat tagasi

tean, et juhin autot kainena. Ongi tark tegu purjus juhtidest teavitamine, seda tuleks teha õiges kohas ja õigel ajal, mitte siin.

roolijoodikule
10 aastat tagasi

vähe või palju,vahet pole,iga joobes juht on KURJATEGIJA!

külalisele
10 aastat tagasi

Purjus juhtidest teavitamine on piisavalt tark tegu, tark ja kasulik. Mida kasulikku sa ise korda oled saatnud?

Külaline
10 aastat tagasi

Ära valeta!-jale, kui kaua julgust kogusid, et siia kirjutada julgesid. Sul ei ole vist midagi targemat teha, kui seal baaris olijatel silma peal hoida. Rahune maha ja tegele mõne kasulikuma asjaga. Arvasid, et paned kildu!!!!!!!!!!

ära valeta!
10 aastat tagasi

ma olen korduvalt näinud,kuidas sa näksi baaris sõpradega napsutamise lõppedes autorooli istud! sõbrad muidugi ka! ja see asi jätkub seal endiselt! lihtsalt imestan,kuidas su sõbrad pole vahele jäänud-joodiku õnn või paks rahakott ja n.ö. kohaliku tööandaja kaitsmine jamade eest?
Peaksin teisf nimed ka ära mainima või oleks see laim? tõendeid mul pole,aga olen oma silmaga näinud korduvalt! loodetavasti ei lööda mind peale seda kommentaari maha!:D
lihtsalt ütlesin tõe välja! kes ei usu,minge vaadake ise!