Vanalinna A ja O aknaid ehib Risti kihelkonna seelikumuster

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu Vanalinna A ja O kaupluse aknad said kolmanda poena Läänemaal akendele rahvariietest inspireeritud mustrid.

Haapsalu tarbijate ühistu (HTÜ) haldusdirektor Tõnis Norkroosi sõnul on poe akendel Risti kihelkonna rahvariideseeliku mustrimotiiv, mis on trükitud kilele.

HTÜ uuendab järjest kõikide A ja O poodide sise– ja väliskujundust ja kasutab selleks asukoha kihelkonna seeliku triibumustrit. Sellise uuenduskuuri teevad läbi kõik Eesti tarbijate keskühenduse kauplused.

Esimese triibumustrilise sise- ja väliskujunduse Läänemaal sai 2012. aasta novembris renoveeritud Taebla A ja O pood, kujunduses on kasutatud Lääne-Nigula kihelkonna triibumustrit. Kahe nädala eest sai Parila A ja O pood kaunistuseks Ridala mustrid.

Vanalinna poe kaunistamine piirdub Norkroosi sõnul praegu ainult aknakatetega. “Kui läheb seest renoveerimiseks, siis teeme kujunduse ka sisse,” sõnas Norkroos. Millal poodi renoveeritakse, ei osanud haldusdirektor öelda.

Küsimusele, kas Haapsalu vanalinna elanikel ja külalistel on loota, et Vanalinna A ja O hakkab olema lahti ka pühapäeval ja näiteks laupäeval kauem – kas või suvel –, vastas Norkroos eitavalt. “Praegu sellist plaani kahjuks ei ole,” ütles ta.

Norkroos täpsustas, et kogu vanalinna hõlmavate ürituste ajal sel suvel hoidis Vanalinna A ja O uksi kauem lahti.

Praegu on Vanalinna A ja O avatud argipäeval kella 19ni, laupäeval kella 16ni. Pühapäeval on pood suletud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments