Lääne Elu paberleht 30. juulil

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Katrin Pärnpuu
Foto: Katrin Pärnpuu
Foto: Katrin Pärnpuu


Noored detektiivid lahendasid kellaröövi

Eile keskpäevast kella neljani võttis „Väikelinna detektiivide” filmigrupp Haapsalus üles mõistatusliku kellaröövi.

Tänase Lääne Elu esiküljeloo pealkiri „Noored detektiivid lahendasid kellaröövi” on samuti osaline seriaalis.

Nimelt veenab just see lehenumber seriaali 3. osas üht murest murtud vanadaami palkama lastest detektiivid uurima oma abikaasa Eduardi mõistatuslikku kadumist.

Moekunstnikud käisid Okase muuseumis kätt harjutamas

Juba üheksa aastat on Eesti moekunstnike ühenduse liikmed korraldanud Evald Okase muuseumis moejoonistamise töötuba. Pärast kahepäevast töötuba pannakse parimad tööd näitusele. Nii ka tänavu.

Neljandat aastat külastas kunstnike töötuba Anu Hindi tuttav jaapanlanna Yumiko Okazaki. Yokohamast pärit Okazaki on kogu elu olnud moedisainer, Haapsalus naudib ta vabadust olla lihtsalt kunstnik.

Linna paigaldati kaks joogiveeposti

Haapsalu Veevärk paigaldas Vasikaholmi randa ja Krahviaeda joogiveepostid, kust möödujad saavad juua.

Tele2 mõõtis internetilevi Haapsalus

Tele2 viis juulis 7000 Haapsalu ja selle lähiümbruse punktis läbi 3G internetilevi kaardistamise.

„Haapsalu on Tele2 poolt 3G internetileviga üks paremini kaetud Eesti linn. Paar hõredamat kohta leidsime ja tegeleme nendega,” ütles Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri.

Rahva väljavoolu saab peatada

Kunagine Haapsalu linnakodanik Heino Tamm arvab, et Haapsalu linna arengukava ei ütle küllalt selgelt, kuidas plaanib linn elanike väljavoolu takistada. Tamm pakub lahendusi: linn võiks ettevõtjaile pakkuda tasuta krunte ja noortele luua munitsipaalkortereid.

„Olen täielikult veendunud, et Haapsalu sugusel väikelinnal–maakonnakeskusel on võimalik luua tingimused, mis inimeste väljavoolu vähemalt peataks,” kirjutab Tamm.

Küsimus: Kas ja millised on inimese õigused perearsti vahetada?

Keelpillifestivali esinejad mängisid täissaalidele

Kolmapäevast pühapäevani oma 20. sünnipäeva tähistanud Haapsalu keelpillifestivali kaks lõpukontserti mängiti täissaalile ja festivali tunnusloo esmaesitusel tuli saali toole juurde tuua.

Neljapäeval esitasid Eva Punder ja Lembi Mets Uuemõisa Valges saalis esimest korda helilooja Andres Lemba spetsiaalselt keelpillifestivaliks kirjutatud teost „Lend läbi selge vee”.

Helilooja sõnul peaks teose pealkiri jätma kuulajaile fantaasiaruumi, et igaüks saaks ise otsustada, milline maailm helides areneb.

SEE teater toob lavale päevapoliitilise jandi

SEE teatri õuel esietendub ülehomme päevapoliitiline jant ühes vaatuses pealkirja all „Hypermarket 2”, mis on mõne aasta eest menukalt mängitud „Hypermarketi” järg.

„Kogu värvikas galerii, kus võib ära tunda oma naabri, sõbra või iseendagi, käsitleb päevapoliitilisi sündmusi. Vastavalt sellele, mis on päevakajalisem, muutub ka tekst. Kahte päris ühesugust etendust ei pruugigi tulla,” kirjeldas teatri juht Marina Sillaste.

Vormsi pidas olevipäeva

Piduliku jumalateenistusega tähistati Vormsi kiriku taaspühitsemise 23. aastapäeva ning tänati ja meenutati neid, kes kiriku ehitanud, korrastanud ja seda elus hoiavad.

Jats meelitas folgil 300 kuulajat

Reedel Viljandis pärimusmuusika festivali Rohelisel laval esinenud Läänemaa noormeeste ansambel Jats meelitas vallikraavi äärtele kontserti kuulama ligi 300 inimest.

Jats oli ainus Läänemaa ansambel, kes Viljandi folgil esines.

Suvi fotodel: reedel külastasid Haapsalut viikingid, Evald Okase muuseumi õuel harjutasid naisfiguuri joonistamist moekunstnikud, Kirbla külapäeval heisati vastõnnistatud lipp ja vormsilased riietusid rahvarõivaisse.

Valge Daami vehklemisturniiri võitsid Kuusk ja Novosjolov

Valge Daami rahvusvahelisel epeeturniiril Haapsalus võidutsesid Kristina Kuusk (En Garde) ja Nikolai Novosjolov (Le Glaive), teatas vehklemisliit.

„Vastased olid kõik tugevad ja tituleeritud sportlased, lõdvaks laskmist endale küll lubada ei saanud,” sõnas Kuusk konkurentide kiituseks.

Lõuna–Läänemaa jalgpalliklubi lastelaagrid ühendavad kogukonda

Juba kuuendat suve korraldab Lõuna–Läänemaa jalgpalliklubi piirkonna lastele jalgpallilaagreid. Igasuvisest ettevõtmisest on saanud klubi üks tähtsamaid üritusi, mis aitab leida lastel suvel vaheldust ja anda ka korralik treenitus.

Haapsalu lauatenniseklubi: Vestli võistles noorte lauatennise EM–il, Lušin liitus Haapsalu klubiga, Seiton mängib sügisest Kasseli klubis.

Läänemaa spordist lühidalt: Haapsalu tenniseklubi sai kaks Eesti meistritiitlit; Tšerepannikov tuli Eesti meistriks; Läänemaa golfimeistrid on Elina Meiessaar ja Margus Jõgilaine; Robin–Villem Erisalu lõpetas Optimist–klassi maailmameistrivõistlused 206. kohaga; Läänemaa jalgpallinaised jäid Vändrale alla, Läänemaa JK võitis, Lihula mängis viiki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments