Lääne Elu paberleht 25. juulil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa õpilasmalev lõppes Vormsil, kus malevlased võtsid osa veeohutuslaagrist. Foto: Ülle Lass
Läänemaa õpilasmalev lõppes Vormsil, kus  malevlased võtsid osa veeohutuslaagrist. Foto: Ülle Lass
Läänemaa õpilasmalev lõppes Vormsil, kus malevlased võtsid osa veeohutuslaagrist. Foto: Ülle Lass

Vargad viisid Rooslepa kabelist hinnalise kirikuvara

Ööl vastu esmaspäeva tungisid kurjategijad Rooslepa kabelisse ja viisid kaasa vaid paari nädala eest Rootsist tagasi toodud hinnalise kirikuvara.
Kokku varastati 17 eset, peamiselt armulauariistad. Samuti on altarilt ära viidud küünlajalg ja peeker, mille olid rootslased kogudusele kinkinud kabeli taasõnnistamisel. Noarootsi vallavanema Annika Kapi sõnul viidi ära kõik, millel on väärtus rahas. Pigem emotsionaalse ja ajaloolise väärtusega puukast ja tekstiilid on alles.

Suurimate võlglaste seas on kaks Läänemaa valda

Eesti 2012. aasta 20 suurima võlakoormusega omavalitsuse hulgas on kaks Läänemaa valda — Risti ja Vormsi. Läänemaalt ainsana on võlakohustustest prii Martna vald.

Vormsi valmistub olevipäevadeks

Vormsi vald tähistab nädalavahetusel aasta tähtsündmust, olevipäeva, mil õnnistatakse sisse valla lipp.
Kui laupäevane kava on rohkem orienteeritud lustimisele, siis pühapäeval on sündmuste keskmes ajalugu ja kirik ning esmaspäeval eestirootslaste rahvakultuur.

Kirbla külaselts saab lipu

Kirbla külaselts avab laupäeval Kirbla külapäeva küla lipu õnnistamisega kirikus ja heiskamisega rahvamaja ees. Lipul on kolm triipu — all roheline — maalähedus; keskel tumesinine — Kasari jõgi; ja ülal helesinine nagu taevas.

Poevarguste arv väheneb

Tänavu on vargused Haapsalu toidukauplustes jõudsalt vähenenud, kuid meelehärmi teevad pikanäpumehed poeomanikele sellegipoolest. Pealtnägijad pole aga kuigi varmad poevargustesse sekkuma.

Läänemaa laagrisuvi

Läänemaa laagrisuvi on täies hoos, pakkudes suvist ajaveetmisvõimalust nii oma maakonna lastele kui ka külalistele mujalt maailmast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments