Läänemaa OTT kutsub täna loengule ja kohtumisele tootjatega

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

9. juunil peetud Läänemaa OTTi esimesel kaubakohtumisel Võntkülas pakkus Karin Kuusemaa muu hulgas Tammejuure mahetalu toodangust küpsetatud pitsat. Foto: Arvo Tarmula
9. juunil peetud Läänemaa OTTi esimesel kaubakohtumisel Võntkülas pakkus Karin Kuusemaa muu hulgas Tammejuure mahetalu toodangust küpsetatud pitsat. Foto: Arvo Tarmula

Täna toimuval Läänemaa otse tootjalt tarbijale (OTT) võrgustiku teisel kohtumisel saab nõu maitsetaimede ja nõgese kasutamise kohta, oma kaubaga on kohal mitmed mahetootjad.

Korraldaja Karin Kuusemaa sõnul on uue kohviku Ehte Maja õuel Haapsalus huvilistele rääkimas Tiina Sootalu, kes õpetab, kuidas kasutada toidus maitsetaimi, ürte ja nõgest.

Tootjaist on Kuusemaa sõnul kindlasti kohal Tammejuure mahetalu ja Tubri kitsekasvatustalu, samuti teenuseid pakkuv Lauri-Antsu ökoturismitalu.

Kuusemaa lisas, et müüjaid võib olla veelgi, kutsutud on kõik väikesed talud. “Osa tootjaid ütles, et kui on ilus ilm, siis nad ei tule, sest on heinategu,” ütles korraldaja.

Kuusemaa ütles, et ideaalis käiksid talud oma tooteid Haapsalus müümas igal neljapäeval. “See sõltub tootjatest,” ütles Kuusemaa. “Kõigil on huvi müüa, aga neid peab natuke motiveerima kohale tulema.” Neljapäev on tootjate arvates kõige sobivam päev, lisas ta.

Tänasel kokkusaamisel arutataksegi, kas järgmine müügipäev võiks olla juba nädala pärast. Kuusemaa sõnas, et Ehte Maja pidaja Kairi Palliga on kokkulepe paiga kasutamiseks edaspidigi olemas, kohvik kasutab ka ise talude pakutavat värket kraami.

Ostjad ja ka muidu huvilised on Ehte Maja kohviku õuele (Ehte tn 8, Haapsalu) oodatud kella 17st.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Karin Kuusemaa
10 aastat tagasi

Nimi on vist natuke segamini läinud (peaks olema Karin Kuusemaa), kuid pole hullu 🙂
Tänase ürituse järelkaja (info ja fotod): http://maheott.weebly.com/veebipaumlevik.html