Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 100 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 avaliku korra rasket rikkumist, 48 varavastast kuritegu, neist 44 vargust (2 eluruumidest, 19 sõidukitest), 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 1 inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada 1 inimene. Tabati 12 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 1 narkootikumide vahendamise, 9 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.
Registreeriti 221 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 25 välismaalast, tuvastati 5 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalast, 5 piirirežiimi rikkumist.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Otsingu- ja päästetööd
27. juunil kell 14.37 teatati Tallinna merevalvekeskusele ja kell 14.38 häirekeskuse Lääne keskusele, et Rohuküla sadama lähistel, 2,5 miili ida suunas on jaht madalikul, pardal kolm inimest, kelle elud ohus ei ole. Sündmuskohale siirdusid Kärdla ja Haapsalu kordoni toimkond. Kell 15.18 tõmmati jaht madalikult lahti. Jahil puudusid välised vigastused ja ta suundus Haapsalu sadamasse. Jahi kapteni hinnangu kohaselt sõideti madalikule navigatsioonivea tõttu.

Järvamaa

Vargus
Ajavahemikul 7.–22. juuni murti Roosna-Alliku vallas sisse kuivatisse ja varastati elektrikappidest 12 magnetkäivitit ning samas seisvalt kombainilt elektrijuhtmed. Kahju on 5980 eurot.

Pärnumaa

Vargused
Ajavahemikul 25.–26. juuni varastati Pärnus Kooli tänaval korterelamu juures asuvast rattahoidlast sinist värvi raamiga jalgratas Minerva. Ratas oli lukustatud trosslukuga, kuid see oli läbi lõigatud. Kahju on 210 eurot.

Ajavahemikul 6.–26. juuni varastati Pärnus Lembitu tänaval asuva asutuse ruumidest erinevat kontoritehnikat. Kahju on 1363 eurot.

Ajavahemikul 24.–25. juuni murti Pärnus Savi tänaval sõiduautosse ning auto salongist ja auto küljest varastati erinevaid detaile. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 21.–22. juuni varastati Saarde vallas Kanakülas metsaveotraktori ja ekskavaatori kütusepaagist diislikütust ning nende lähistelt kaks kanistrit õliga ja kütusepump. Kahju on selgitamisel.

Varguse katse
27. juuni pärastlõunal üritas 43-aastane mees Pärnus Papiniidu tänaval asuvast kauplusest varastada erinevaid tööriistu, kokku väärtusega 163 eurot. Tegu jäi lõpule viimata, sest mees peeti poetöötajate poolt kinni ja anti üle politseile.

Asja omavoliline kasutamine
Ajavahemikul 26.–27. juuni ärandas seni tuvastamata isik Pärnus Papli tänaval eramu juurest sõiduauto Ford Escort. Auto leiti 27. juuni hommikul eramust eemal, samale tänavale pargituna, ja tagastati omanikule.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikul 22.–24. juuni varastati Märjamaal Pärnu maanteel asuvas toitlustusasutuses lukustamata kapist 100 eurot.

Võltsitud maksevahendi käitlemine
27. juunil kella 10.43 ajal kasutati Raplas Tallinna maanteel asuvas kaupluses ostu sooritamisel võltsitud 5-eurost kupüüri.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vargused
26. juunil varastati Aia tänavale pargitud matkaautost kolm sülearvutit, kolm fotoaparaati, naviseade ning kotid riiete ja jalatsitega. Kahju kokku 2665 eurot.

Ööl vastu 27. juunit varastati Puhkekodu teele pargitud lukustamata ustega autost erinevaid tööriistu ning rahakott sularaha ja dokumentidega. Kahju kokku 2570 eurot.

28. juunil kella 00.25 ajal teatati politseile, et Jahu tänava korterist varastati sülearvuti väärtusega 1500 eurot. Politseipatrull tabas hiljem varguses kahtlustatava 40-aastase mehe ning toimetas ta jaoskonda.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
28. juunil kella 2.30 ajal teatati politseile, et Harku valla majas tungiti kallale 37-aastasele naisele.

Vargused
Ööl vastu 27. juunit varastati Viimsi vallas Haabneeme alevikus pargitud kahest autost telefon, iPod ja taskunuga. Kahju kokku 658 eurot.

27. juunil teatati politseile, et Viimsi vallas Randvere külas varastati hoovist muruniiduk väärtusega 100 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
27. juunil teatati politseile, et Tartus Nurme tänaval löödi 21-aastat meest.

26. juunil teatati politseile, et Tartus Mõisavahe tänaval löödi 41-aastast meest.

Valgamaa

Avaliku korra rikkumine
26. juunil teatati politseile, et Otepää vallas Tõutsi külas on õhupüssilaskudega lõhutud maja kolm aknaklaasi. Kahju on 700 eurot.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine
27. juunil teatati politseile, et Halliste vallas Päigiste külas löödi 47-aastat meest.

Võrumaa

Valerahateade
26. juunil sai politsei teate, et Võrus Vabaduse tänava pangakontoris avastati võltsimistunnustega Euroopa Liidu 200-eurone rahatäht seerianumbriga V53514238888, emiteerimisaasta 2002.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 26.–27. juuni varastati Rakveres Seminari tänaval maja juurde pargitud sõiduautost Opel Omega automaki esipaneel, 50 CD-plaati, mälupulk ning rahakott koos sularaha ja dokumentidega. Kahju on 319 eurot.

27. juuni öösel varastati Vihula vallas Võsu alevikus Piibelehe tänaval suvilast rahakott koos sularaha ja dokumentidega. Samuti varastati puhkajate käekottidest erinevaid asju. Kahju on 620 eurot.

Omavoliline sissetung
24. juunil tungiti Rakveres Tiigi tänaval aktsiaseltsi territooriumile ning lõhuti kaks liikumisandurit ja perifeerne kiir. Esialgne kahju on 1000 eurot.

Ida-Virumaa

Vargus
27. juunil varastati Narvas Tallinna maanteel maja trepikojast jalgratas. Kahju on 150 eurot.

Asja omavoliline kasutamine
27. juuni öösel ärandati Narvas Linnuse tänaval maja juurest valget värvi sõiduauto Opel Vectra registreerimismärgiga 494 MBS. Kahju on 600 eurot.

Dokumendi, pitsati ja plangi võltsimine
28. juuni südaööl peeti Narva maanteepiiripunktis kinni sõiduauto VW Golf, mille tehasemärgis oli manipuleerimistunnustega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments