Jaaniaeg Läänemaal: väärtegusid oli palju, joobes juhte seitse, tõsiseid õnnetusi üldse mitte

Madiken

madiken@le.ee

Jaaniaeg möödus Läänemaal suuremate õnnetusteta. Foto: Arvo Tarmula

Politsei registreeris jaaniajal tänavu poole rohkem väärtegusid kui mullu. Sellest hoolimata jäid pühadega rahule nii politsei kui ka päästeamet ja kiirabi, sest ühtegi tõsist õnnetust ei juhtunud.

Politsei sai pika nädalavahetuse jooksul 59 väljakutset. Registreeriti 56 väärtegu, millest 45 olid liiklusrikkumised, teatas politsei Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk.

Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati Läänemaal seitse, aresti ei taotletud neist kellelegi. Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul ei olnud selleks alust. Viis joobes juhti olid varem karistamata, kahe juhi joove oli aga nii suur, et alustati kriminaalmenetlust ning karistuse otsustab kohus.

Lubatud sõidukiiruse ületajaid tabati 19. Viis juhti ületasid kiirust rohkem kui 21 tunnikilomeetri võrra.

Juhtus üks liiklusõnnetus, kus inimesed viga ei saanud.

„Võin küll pühadega rahule jääda — inimesed on elus, keegi end katki ei sõitnud,” ütles politseijuht Kaldma. Ta lisas, et kaklusi kahjuks siiski oli.

Politsei alustas kolme kriminaalasja kehalise väärkohtlemise kohta ja ühte raske kehavigastuse tekitamise kohta.

Kaja Kukk kinnitas, et võidupühaga seotud üritused politseile täiendavaid probleeme kaasa ei toonud.

Eelmisel aastal sai politsei Läänemaal 41 väljakutset ja koostati 24 väärteoprotokolli. Mullu oli jaanipühade nädalavahetus päeva võrra lühem.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi sõnul päästeametil jaanipäevaga seotud väljakutseid ei olnud.

Tehti kaks väljasõitu — Haapsalus oli mees keset söögivalmistamist magama jäänud, Ridala vallas läks ümber üks jaht, kannatanuid ei olnud.

„Läänemaal ei olnud isegi väljakutseid lõkete kohta, kõrvalmaakondades oli,” ütles Trink.

Läänemaa haigla peaarsti Tõnis Siiri sõnul erakorralise meditsiini osakonda pöördujate arv kahtlemata tõusis, kuid mitte rohkem kui mis tahes suvise Haapsalu suurürituse ajal — 40–45 visiiti ööpäevas.

Kõik need olid pisitraumad, lisas Siir. Haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul oli üks purjus noorte vahelisest kaklusest tulnud noavigastus. Lõkkesse kukkumisi ega muid otseselt jaanipäevaga seostatavaid õnnetusi ei olnud.

Haiglasse sisse võeti kolme päeva jooksul kuus inimest, mis on tavapärasest vähem, lisas Tennisberg.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kuna kohal
10 aastat tagasi

…oli tänu president Ilvese kohalolekule ja võiduparaadile ka Tallinna politsei,siis oli seekord asi kontrolli all….