1

Koduveinikonkursi võitis poolkuiv kirsivein

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rahvažürii hindas veine samamoodi kui professionaalide žürii, pannes hindeid ühest viieni. Foto: Arvo Tarmula
Rahvažürii hindas veine samamoodi kui professionaalide žürii, pannes hindeid ühest viieni. Foto: Arvo Tarmula

Itaalia veinipäevadel Haapsalus selgitati teist korda parim koduvein.

Kuursaalis maitses Maalehe ja Veinivilla korraldatud konkursi finaali valitud 18 veini kõigepealt üheksast asjatundjast koosnev žürii, seejärel tegid sama üheksa veinipeo külalist. Esimesed valisid parimaks Riina Ratti punase poolkuiva kirsiveini, teised Tiit Sten ja Kristi Roosti mustasõstraveini.

Võiduveini autor Riina Ratt on veine konkursile esitanud varemgi, finaali jõudis aga esimest korda. Ratt on osalenud Veinivilla omaniku ja juhi Tiina Kuuleri koolitustel, ta on ka koduveiniklubi liige ning õppinud veinitegu nii raamatutest kui ka internetist.

Asjatundjate žürii liige, sommeljee Aron Rahu ütles, et tema maitse ühtis rahvažürii maitsega – rahvažürii lemmik sai Rahult 18st veinist ainsana maksimumpunktid. “Liköörne hea toiduvein, ainus kirsinüansiga,” iseloomustas Rahu. “Kui mustsõstrast suudetakse kirsimaitse välja võluda, siis on väga õige.” Rahu lisas, et kõik finaali jõudnud veinid olid väga head toiduveinid.

“Kolmandal aastal on tase metsikult tõusnud,” iseloomustas veine Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, kes osales nii kõigi konkursile saadetud 132 veini maitsmisel kui ka finaalis profižüriis. “Rahvahariduslik töö on vilja kandnud, Tiina [Kuuler] on nendega kõvasti tööd teinud.”

“Silmapaistvalt halba veini polnud ka 132 hulgas,” lisas Viidik.

Viidik tõstis veine esile ka välimuse poolest – konkursile esitatakse juba kaunilt sildistatud ja korgitud pudeleid.

Tänavu ei esitatud koduveinikonkursile ühtki veini Läänemaalt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tont.
Tont.

Igati tore üritus.Loodan,et ta ei hääbu nagu Koduvein. Ainult ilm oleks võinud parem olla…

wpDiscuz