Läänemaa OTT alustas Võntkülas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Karin Kuusemaa pakkus kokkutulnuile Tammejuure mahetalu toodangust valmistatud pitsat. Foto: Arvo Tarmula
Karin Kuusemaa pakkus kokkutulnuile Tammejuure mahetalu toodangust valmistatud pitsat. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa otse tootjalt tarbijale võrgustiku avaüritusele kogunenud tootjad märkisid, et saaksid müüa porrulauku, basiilikut, köögivilja, teravilja, mune, lasteriideid, küttepuid ja muid puidutooteid, hapukapsast, kala, lambaid, kanepi– ja kitsepiimatooteid.

„Paljud räägivad, et tahan kala, värsket või suitsutatud — kust saab? Miks osta mingit Läti kala Maksimarketist, kui Läänemaa mehed püüavad ja suitsutavad,” tutvustas üks korraldajaist Linda Pärnpuu kohalolijaile OTT võrgustikku.

Teise korraldaja Karin Kuusemaa sõnul on OTT liikmeks astumine tootjale sama kasulik kui tarbijale, sest tihti ei teatagi, mida kasvatab ja müüb naabrimees.

Pärnpuu rääkis, et teistes maakondades on OTT abil toiminud ka süsteem, kus inimene, kes ei jaksa oma aeda näiteks õuntest tühjaks korjata, kutsub soovijad puuvilju endale ise korjama.

Millal regulaarsed kaubakohtumised lahti lähevad, ei osanud korraldajad ikka veel öelda. Haapsallu otsib Kuusemaa jätkuvalt kohta, sõelal on raudteejaama parkla.

Pärnpuu sõnul on esmane ülesanne saada tootjad tööle. „Ainult oma entusiasmist ei taha teha,” ütles ta.

Võntkülast sai aga juba kaasa osta Läänemaa mett, kitsejuustu, –jogurtit ja –kohupiima, kanepiõli ja –jahu ning ka maamune, mis said küll vähem kui tunniga otsa.

Kuni kaubakohtumiste alguseni saab kohalikku toitu kokkuleppel konkreetse tootjaga. Toidukasvataja leidmiseks võib abi küsida OTT korraldajailt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nali
10 aastat tagasi

haapsalu turg seisab jõude, kuid just see koht peaks kaupmeestest, kes on huvitatud kauba müügist, kubisema. aga kaubeldakse kusagil võntkülas või tagahoovis. turul 3 kalaputkat, ka pime kana leiab tera, aga mõni ei tea kust kala saab, LE küttepuu kuulutusi paksult täis, aga tuleb välja , et ei osata lugeda. kilplaste värk

Irene luts
10 aastat tagasi

Läänemaa OTT- koduleht:
http://laanemaaott.eu

Karin Kuusemaa
10 aastat tagasi

Rohkem infot ja pilte toimunud ürituse kohta leiad siit: http://maheott.weebly.com/veebipaumlevik.html