Žüriiliikme töö tõi õudusfilmifänn Indrek Hargla lõpuks HÕFFile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Sügavusele pretendeeriva psühholoogilise draamaga võib vaataja ära petta, aga õudusfilm peab olema meisterlik," teab krimi- ja ulmekirjanik Indrek Hargla. Foto: Arvo Tarmula
"Sügavusele pretendeeriva psühholoogilise draamaga võib vaataja ära petta, aga õudusfilm peab olema meisterlik," teab krimi- ja ulmekirjanik Indrek Hargla. Foto: Arvo Tarmula

Täna õhtul saab Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil näha lühifilmide konkursi linateoseid.

Konkursi žürii liige kirjanik Indrek Hargla ütles, et ei ole varem üheski filme hindavas žüriis osalenud – ainult kirjandusžüriides.

“Hea põhjus lõpuks siia tulla,” nentis Hargla. “Sõbrad on käinud kogu aeg, aga ise ei ole jõudnud.”

Krimi- ja ulmekirjanik Hargla on õudusfilme lapsest saadik armastanud ja muid filme tema jaoks polegi.

“Kõik, mida kinematograafia saab teha, on selles žanris olemas,” selgitas Hargla. “Vaataja mõjutamine tugevate vahenditega, elu ja surma konflikt,” loetles ta žanri voorusi. “Filmikunsti kontsentraat.”

Sügavusele pretendeerivat psühholoogilist draamat teha on Hargla sõnul lihtne, sellega võib vaataja ära petta, aga õudusfilm peab olema meisterlik.

Täna kell 18.45 lühifilme vaatama ja hindama asuv kirjanik ütles, et lühifilmis on kohe näha, kas inimene on andekas: “Kui tal on oma hääl, oma keel, siis peaks see avalduma. Klišee peale lühifilmi üles ei ehita.”

Peale Indrek Hargla on žüriis Stockholmi filmifestivali programmi koostaja Johannes Palmroos ja Soome filmikriitik Eero Tammi.

Žürii komplekteeriti Hargla sõnul põhimõttel, et lisaks filmiinimestele hindaks keegi filme ka teise kandi pealt.

Konkursi programmis on üheksa filmi Venemaa, Belgia, Hispaania, Suurbritannia, Islandi ja Rootsi režissööridelt. Eesti filmidest osaleb konkursil Moonika Siimetsa „Oled see sina?”.

Võidufilmi kuulutab žürii välja festivali lõputseremoonial pühapäeval ning linateos pääseb sügisel suurele festivalile, kus selgitatakse Euroopa parim lühifilm fantaasiažanris.

Kaheksas Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) algas neljapäeval ja kestab pühapäevani. Võistlusprogramm on HÕFFil kavas esimest korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments