Kutsehariduskeskust külastas Prantsuse suursaatkonna konsul

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eile külastas Haapsalu kutsehariduskeskust Tallinnas asuva Prantsuse suursaatkonna delegatsioon: konsul Christine Simon, keelelise koostöö atašee Aurore Rébuffé ja konsulaarassistent Anna Geller.

Delegatsiooni vastuvõttu Läänemaal korraldas Haapsalus elav prantslane Stéphane Clavel, kes korraldab kohalikele elanikele prantsuse keele kursusi. Visiidi eesmärgiks oli kohtuda Läänemaa frankofiilidega ja kohaliku prantsuse kogukonnaga ning külastada koole, kus õpetatakse prantsuse keelt.

HKHKs tehti väike ringkäik ning kohtuti õpilaste ning õpetajatega, kes hiljuti naasid Prantsusmaalt.

Kutsekoolis saavad prantsuse keele algteadmisi kõik kokaeriala õpilased, et olla kursis prantsuse toidukultuuriga ning tutvuda prantsuspäraste toidunimetuste õige hääldusega. Hea hoo on sisse saanud HKHK ja Prantsusmaal La Roche-Sur-Yonis asuva UFA Branly toitlustus- ja teeninduskooli koostöö. Eelmise aasta veebruaris külastasid kooli esindajad Haapsalu kutsehariduskeskust, tänavu märtsis käisid kokaõpetad töölähetusel ning õpilased praktikal Prantsusmaal. Kuus kokaõpilast, kes nelja nädala jooksul erinevates Prantsusmaa restoranides praktiseerisid, said suurepärase elamuse ja töökogemuse ning õppisid tundma kohalikku kultuuri.

Konsul Christine Simon: “Professionaalsed kutsekoolid on iga riigi jaoks äärmiselt olulised – nad on kui riigi süda. Tundub, et Haapsalu kutsehariduskeskus on väga hea kool ning siin töötavad suure pühendumusega õpetajad ja oma erialast innustunud õpilased!”

Pärast kutsehariduskeskust oli külalistel kavas külastada Haapsalu raamatukogusid, Läänemaa muuseumi ja De La Gardie lossi. Eelnevalt oli kohtutud juba Haapsalu gümnaasiumi esindajatega ja uudistatud riigigümnaasiumi uut hoonet.

Aile Nõupuu,
HKHK arendusdirektor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments