Kaks Harjumaa valda ühinevad Kose vallaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Harjumaa Kose ja Kõue vallajuhid annavad täna maavanemale Ülle Rajasalule üle ühinemisdokumendid, omavalitsused ühinevad pärast tänavu oktoobris toimuvaid kohalike omavalitsuste volikogude valimisi, teatas BNS.

Ühendvalla nimeks saab Kose vald ning omavalitsuse keskuseks saab Kose alevik. Ühinemislepingu järgi jääb Kõue valla senisesse keskusesse Ardusse Kose valla teeninduspunkt.

Uus ühine Kose vald loetakse moodustatuks 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistulemuste väljakuulutamise päeval.

Kose ja Kõue valla ühinemisel tekib üle 7300 elanikuga omavalitsus, mille pindala on 532,8 ruutkilomeetrit. Kose vallas elab 5725 elanikku ning valla pindala on 237,3 ruutkilomeetrit, Kõue vallas elab 1589 inimest ning valla pindala on 295,5 ruutkilomeetrit.

Uue ühendomavalitsuse vallavolikogu saab olema 19-liikmeline. Praegu on Kose vallavolikogu 17-liikmeline ja Kõue vallavolikogu üheksaliikmeline.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments