Postimees: EASi uus juht on Läänemaa poiss

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse EAS järgmine juht on pankur Taavi Laur, Läänemaa poiss, kes tuli 1988. aastal 15-aastaselt Tallinna ning on proovinud elus Hunt Kriimsilma kombel igasuguseid ameteid – töötanud toitlustuses, autosid parandanud, ehitustel töötanud, kirjutab Postimehe majandusportaal E24.

Laur õppis juurat 1990ndatel Lexi kõrgkoolis, mis tegi koostööd Bologna ja Moskva ülikoolidega. Oma esimeseks korralikuks töökohaks peab tööd majandusministeeriumi eurointegratsiooni ja õigusosakonna peaspetsialistina. Noormees oli siis vaid 23-24 aastat vana.

Ministeeriumist kutsuti ta Hoiupanka, mis peagi ühines Hansapangaga. 199. aastatel lõpul, kui Venemaad tabas majanduskriis, oli Laur läinud just tööle Ösel Gruppi. Ta osales ka Aura mahla kaubamärgi loomisel ja Linnuse kalja müümisel Coca Colale.

Praegu juhib Laur UniCredit panga Balti haru.

Töö EASi juhina algab juulist. Juba on meedias ja mitte ainult laineid löönud tema kõrge palk – 6500 eurot kuus.

EAS on üks tähtsamaid Euroopa Liidu tõukefondide rakendusüksuseks Eestis. 2007–2013 toetas EAS ettevõtlust 784 miljoni euroga. Tänavu läheb jagamisele 77 miljonit eurot.

 
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Maamees
11 aastat tagasi

Tore on! Selle kopsaka palga eest peab Taavi Lauri käest tulema puhast kulda ehk jagub ka investeeringuid Läänemaale Haapsalu raudtee ehitamiseks või väärt ettevõtte raajamiseks.