Hiidlased võitsid merel jalgpallis saarlasi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jalgpall saarerahva moodi. Foto Urmas Lauri
Jalgpall saarerahva moodi. Foto Urmas Lauri

Heltermaa-Rohuküla liinil eile peetud jalgpallimatši saarlaste vastru võitsid hiidlased 4:1.

Saarlastel õnnestus esimesel poolajal hiidlasi oma väravast eemal hoida ning ise värav lüüa. Vaheajal kogusid hiidlased jõudu ning tulistasid teisel poolajal kolme minuti jooksul kolm väravat. Viimasel minutil löid hiidlased veel neljandagi. Lõpptulemus 4-1 hiidlaste kasuks.

„Kõik laabus suurepäraselt, veel paremini kui lootsime. Oli muidugi tõeline „ohoo-efekt“, kui tuttaval laeval tuttaval autotekil laiuvad hoopiski roheline muru ja roosad väravad,“ rääkis idee autor, Kärdla linnapea Georg Linkov.

Jalgpallimatš algas kell 12.30 Heltermaa sadamast väljunud reisil. Kohtumine peeti alumisel autotekil, mis sai selleks puhuks uue sportliku väljanägemise. Kapteni kutsel elasid sadakond reisijat mängule tekil kaasa. „Meil oli suur au võõrustada Muhumaa pardal sellist ajaloolist saarte mõõduvõtmist. Ja jumal tänatud, et laev terveks jäi!“ rõõmustas Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel. „Laev sõitis Hiiumaa liinil ja enamik reisijaid olid ikkagi selle saarega seotud, nii et hiidlaste meeskond nautis ka suuremat publiku poolehoidu, aga eks saarlased peavad nad nüüd oma liinile revanšile kutsuma.“

Mäng peeti Eesti Jalgpalli Liidu minijalgpalli reeglite järgi. Mängu kestus oli 2×15 minutit, väljakumängijate arv 5 + 1. Et laev oleks terve ka pärast mängu, kehtisid erireeglid: palli maksimaalne kõrgus mänguväljakul on 120 cm ning küljeaut mängitakse maast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Luciano
9 aastat tagasi

Eelkf5nelejatega nf5us. Tuleb pf6f6rduda Mati Kaalu poole ja teha ettepanek see ainudaalne eksemplar toimetada Tallinna loomaaeda. Sellist olendit seal ju pole.VA:F [1.9.13_1145](from 0 votes)