0

Täna on üle-eestiline e-tund

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna, 5. märtsil kell 13–14 viiakse läbi üle-eestiline e-tund, milles osalevad riigiasutused ja eraettevõtted tutvustavad oma elektroonilistes kanalites kasutatavaid teenuseid eesmärgiga juhtida inimeste tähelepanu nende aega ja kulusid säästvate e-teenuste olemasolule ja kasutamismugavusele.

E-teenuste nädala raames toimuval üleriigilisel aktsioonil “e-tund” tutvustatakse inimestele võimalusi ajada riigi või erafirmadega asju e-kanaleid kasutades.

Näiteks tutvustab maksu- ja tolliamet e-tunni ajal teenindussaale külastavatele klientidele võimalust esitada näiteks tuludeklaratsioon elektrooniliselt. Tallinna perekonnaseisuamet soovitab kõigil, kes seda veel teinud ei ole, proovida e-teenust, mis võimaldab kontrollida interneti teel lapse nime sobivust.

Eesti suuremad meediaettevõtted teevad e-tunni ajal kõigile tasuta kättesaadavaks oma muidu tasulised internetikeskkonnad, et pakkuda lugejatele võimalust tutvuda e-kanalites avaldatava lisaväärtusega sisuga. E-tunnis osalevad Eesti Ekspress, Eesti Päevaleht, Laupäevaleht LP, Maaleht, Postimees ja Äripäev.

Üle kogu riigi toimuv e-tund on avalöök 4.–10. märtsini toimuvale e-teenuste nädalale, mille raames kuulutatakse välja tänavune Eesti parima e-teenuse valimise konkurss.

“Soovime e-teenuste nädalaga tõmmata nii avaliku sektori, eraettevõtete kui ka kasutajate tähelepanu olemasolevate e-teenuste tutvustamisele ja konkursile esitamisele, samuti uute teenuste edasiarendamise vajadusele,” ütles riigi infosüsteemi ameti peadirektori asetäitja Kalle Arula.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz