Lääne Elu paberleht 26. veebruaril

Madiken

madiken@le.ee

Eesti Vabariigi 95. aastapäeva kontsertaktuse Haapsalu kultuurikeskuses lõpetas väikeste tüdrukute sünnipäevalaul Eestile. Foto: Arvo Tarmula
Eesti Vabariigi 95. aastapäeva kontsertaktuse Haapsalu kultuurikeskuses lõpetas väikeste tüdrukute sünnipäevalaul Eestile. Foto: Arvo Tarmula

Põhja–Läänemaa kubiseb ohtlikest veevõtukohtadest

Noarootsi tuletõrjeselts kaardistas Leader–projekti osana nelja valla — Oru, Taebla, Ridala ja Nõva — tuletõrje veevõtukohad. Selgus, et kunagi rajatud tuletõrje veevõtukohtadest ei vasta paljud nõuetele või on mahajäetuna muutunud ohtlikuks.

„Juba enne oli teada, et olukord on kehv, aga kui tulemusi vaadata, on asi ikka päris kole,” ütles Aivar Kroon Noarootsi tuletõrjeseltsist.

Lugu saab lugeda siit.

LETSi stipendaat uurib päikesepatareide materjale

Läänemaa elukeskkonna tuleviku–uuringute sihtasutuse (LETS) tänavune stipendiumisaaja on läänlane Erkki Kask, kes uurib päikesepatareide valmistamiseks kasutatavaid materjale.

„Uurin elektriliste mõõtmetega materjalide efekte, et saada paremaid materjale,” kirjeldas Kask.

Varjupaigapidaja kavandab kortermaja

Tööotsijate Ühing tahab oma krundile Paralepas Tulbi põigus ehitada galerii tüüpi kahe korrusega kortermaja toimetulekuraskusega inimestele.

Ühinejad kõrvaldavad viimaseid erimeelsusi

Neli ühinemiseks valmistuvat valda kohtuvad esmaspäeva õhtul Ristil lootusega jõuda põhimõttelistes küsimustes üksmeelele. Lääne Elu annab ülevaate ühinemisläbirääkimiste seisust enne koosolekut Ristil.

Andres Lipstokist saab tehnikaülikooli rektori nõunik

Tehnikaülikooli pressiesindaja teatel hakkab värske Haapsalu aukodanik Andres Lipstok nõustama rektorit TTÜ arengu strateegilistes küsimustes, milleks on ülikooli arengukavast 2010–2015 tulenevad ülesanded, TTÜ seadusega seonduv, Euroopa Liidu uus rahastamisperiood ning Eesti riiklikud programmid.

Läänemaa turismi uus juht on Jane Möll

Läänemaa Turismi nõukogu valis organisatsiooni uueks juhiks seni Estraveli Haapsalu kontoris töötanud Jane Mölli.

Maakondliku turismiorganisastiooni senine juht Anneli Haabu ütles, et Mölli kasuks rääkis turismialane haridus ja töökogemus ning maakonna turismiolude tundmine.

Regionaalminister tänas läänlasi

Regionaalminister Siim Kiisler andis vabariigi aastapäeva eel tänukirja ning hinnalise kingituse läänlastest maakonnaarstile Aino Rahulale ja maatoimingute talituse peaspetsialistile Katrin Naanile.

Aino Rahula sai tänukirja kauaaegse kohusetundliku töö eest Lääne maakonna tervishoiu korraldamisel. Katrin Naan sai tänukirja järjepideva kohusetundliku ja professionaalse töö eest maareformi läbiviimisel Läänemaal.

Vaata fotoreportaaži vabariigi aastapäeva tähistamisest Haapsalus.

Meil on meie Eesti

„Jääteed on Eestis haruldased, sest kui sa küsid mõnelt välismaalaselt, kas ta on kunagi autoga üle mere sõitnud, vaatab ta sulle üllatunult otsa, saamata aru, millest on jutt. Veel on erilised inimtühjad rannad — meile on see tavaline, muu maailma ülerahvastuse taustal suur väärtus,” kirjeldab Eestit Haapsalu gümnaasiumi 3.a klassi õpilane Mattias Muld.

Lääne Elu avaldab valiku kõnesid Haapsalu gümnaasiumis vabariigi aastapäeva puhul toimunud kõnevõistluselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ätt.
11 aastat tagasi

Enne kui Eesti Panga asjades selgus majas pole võimalik tätsamasse ametisse määrata.Mine tea kas suudetaksegi väljakeerutada!

avame tagamaid-
11 aastat tagasi

KUI VÄITE ET – LETSi stipendiaat uurib päikesepatareide materjale ja see on OK siis – LETS stipendium oli mõeldud ikka selleks kuidas läänemaad arendada. LETSi stipendiumi suurus oli aga nagu koeranäituse auhind. See näitan eredalt kuidas läänemaa arendust toetatakse.

KUI VÄITA ET – Andres Lipstokist saab tehnikaülikooli rektori nõunik ja olla sele üle veel õnnelik. Siis see näitab lihtsalt et TÜ on Refiropkade käppa all ja kogu aur läheb jätkuvalt vaid vile peale ja praktikas see teadvus sealt läänemaale ei jõua. Lasteaia tase ei enamat aga probleemidest saab parema ülevaate 12 aastase tüdruku selgitusest -http://www.youtube.com/watch?v=d1IgiNnOZV4&feature=youtu.be

Erkki
11 aastat tagasi

Telefonivestlusest võib kõike oodata, nagu telefonimängus, aga tegelikult: „Uurin elektriliste mõõtmistega materjalide defekte…”