Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti prefektuurides 93 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 röövimine, 55 varavastast kuritegu, neist 42 vargust (5 eluruumidest, 11 sõidukitest).

Registreeriti 3 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest. Tabati 7 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 3 narkootikumide vahendamise, 4 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 304 väärtegu. Piirilt saadeti tagasi 8 välismaalast.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Asja omavoliline kasutamine
Ajavahemikul 18.–19. veebruar tungiti Pärnus Papiniidu tänaval sõiduautosse ja sõiduki omavolilise kasutamise eesmärgil lõhuti selle roolisamba kate ning võeti lahti sõiduki süüteluku süütevoolu juhtmed. Kahju on selgitamisel.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul 12.–17. veebruar tungiti Häädemeeste vallas Majaka külas suvemajadesse ja varastati erinevaid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
19. veebruaril kell 10.45 paiku löödi Märjamaa alevis Koluvere maanteel 66-aastast meest.

Vargus
Ajavahemikul 14. jaanuar kuni 13. veebruar varastati Märjamaa vallas Jõeääre külas kasvavat metsa. Kahju on selgitamisel.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
19. veebruaril kella 15.25 ajal teatati politseile, et Peterburi tee asutuses tungiti kallale 62-aastasele mehele.

Vargus
Ööl vastu 18. veebruari varastati Rävala puiestee korterist käekott, fotoaparaat, sülearvuti, rahakott dokumentidega, telefon ja muid esemeid. Kahju kokku 2687 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Valeandmete esitamine
16. veebruaril peatas politseipatrull Torma vallas Rääbise külas sõiduki, mille roolis olnud 20-aastane mees esitas politseiametnikele juhtimisõiguse kontrollimiseks teise isiku dokumendid.

Põlvamaa

Muu
17. veebruari õhtupoolikul saabus Koidula maanteepiiripunkti sõiduauto Mazda, mille kontrollimisel avastas piirivalvur, et selle identifitseerimiskleebis ja VIN-kood on manipuleerimistunnustega. Edasiste uurimistoimingute läbiviimiseks paigutati sõiduk Koidula tollipunkti arestiplatsile.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
19. veebruari õhtul saabusid Tähtvere vallas Märja alevikus Keskuse tänaval 39-aastase mehe koduuksele kaks meest, kes nõudsid füüsilist vägivalda kasutades väidetavasti saamata jäänud tasu tehtud töö eest

Avalikku korda kaitsva isiku ähvardamine ja solvamine
10. veebruaril solvas ja ähvardas üks noormees Tartus Ihaste teel spordihoones 35-aastast turvatöötajat. Hilisemalt ei allunud sõidukiga spordihoone juures liigelnud sama noormees ja tema tuttavad turvatöötaja korraldusele vabastada ülekäigurada liiklemiseks. Autos viibinud seltskond ähvardas turvatöötajat vägivallaga.

Vargus
Ajavahemikul 15.–17. veebruar murti Tartus Anne tänaval sisse sõiduautosse Audi A6 Avant ning varastati mobiiltelefon Nokia, suusakindad, teip ja lõhnakuusk, ka lõhuti ära pagasiruumi ruloo. Kahju on 137 eurot.

Kelmused
4. veebruaril osteti autovaruosadega kauplevalt ettevõttelt mootor, mida kaupa soetada soovinud isik kätte pole saanud, samuti pole tagastatud mootori eest tasutud raha. Kahju on 540 eurot.

8. veebruaril osteti autovaruosadega kauplevalt ettevõttelt BMW käigukast, mida ostja kätte pole saanud, samuti pole tagastatud raha. Kahju on 156 eurot.

Politseile teatati, et 9. veebruaril võeti 52-aastase naise arveldusarvelt tema teadmata raha välja. Kahju on 275 eurot. Naisterahvas oli usaldanud oma pangakaardi ühes PIN-koodiga kauplusest ostude tegemiseks teistele isikutele.

Ajavahemikul 11.–13. veebruar teostati 34aastase naise krediitkaardi andmeid kasutades tema teadmata pangakontol mitmeid tehinguid. Kahju on 437 eurot.

13. veebruaril ostis 32aastane mees kuulutusteportaali vahendusel sõiduauto valuveljed, mida kätte ei saanud ega saanud tagasi ka ette makstud raha. Kahju on 128 eurot.

Valgamaa

Avaliku korra raske rikkumine
19. veebruari õhtul kella 22.30 paiku tekkis Tõrvas Ehitaja tänaval konflikt nelja mehe vahel. Esialgsetel andmetel oli üks korteriomanik läinud korrale kutsuma lärmakat seltskonda naaberkorterist. Mõne aja möödudes avastas korralekutsuja lärmi tekitanud seltskonna juba oma ukselt, kus teda ähvardati vägivallaga. Sõnavahetusest tekkis rüselus, mille lahutas kohalesaabunud politseipatrull. Agressiivsed isikud toimetati kainenema.

Võrumaa

Avaliku korra raske rikkumine, võimuesindaja solvamine ja vägivald võimuesindaja suhtes
Ööl vastu 18. veebruari andis patrull Võrus Kubja teel peatumismärguande Volkswagen Passatile, mille roolis olnud joobes juht eiras märguannet ja sõitis edasi. Juhi kinnipidamisel ründas, solvas ja ähvardas mees korrakaitsjaid. Lisaks takistasid joobes sõidukijuhiga kaasas olnud kaks naist politseiametnikel isikut patrullsõidukisse paigutamast. Naiste suhtes alustati kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist, kui see on toime pandud grupis, vägivalla ja vastuhakuga. Sõidukijuht peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetati esialgu kainenema.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus
15. veebruaril varastati Rakvere vallas Arkna külas osaühingu territooriumile pargitud traktori kütusepaagist 60 liitrit diislikütust ning talu riietusruumi kapist varastati tööriistu. Kahju on 106 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimine
19. veebruaril kella 3 ajal tungis tundmatu isik Kohtla-Järvel Estonia puiesteel maja korterisse ning varastas korteriomaniku suhtes vägivalda kasutades televiisori. Kahju on 350 eurot.

Vargused
18. veebruaril varastati Narva-Jõesuus Vabaduse tänaval kaupluse juures kahelt alaealiselt poisilt kaks mobiiltelefoni. Kahju on 115 eurot.

Ajavahemikul 18.–19. veebruar varastati Narvas Rakvere tänaval maja korterist tahvelarvuti, telefonikaart, kaks käekella ning rahakott koos dokumentidega. Kahju on 438 eurot.

Ajavahemikul 18.–19. veebruar varastati Jõhvis Sompa tänaval aktsiaseltsi territooriumile pargitud veoautodest 350 liitrit diislikütust. Kahju on 479 eurot.

Ajavahemikul 18.–19. veebruar varastati Kohtla-Järvel Pärna tänavale pargitud sõiduautost Mitsubishi videoregistraator. Kahju on 310 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments