2

Ridala hakkab pidama ühinemise plaani nelja valla ja Haapsalu linnaga

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Ridala volikogu nõustus täna alustama ühinemisläbirääkimisi Oru, Taebla, Risti ja Nõva vallaga, samuti otsustas volikogu teha Haapsalule ettepaneku alustada ühinemise teemal läbirääkimisi.

Oru, Risti ja Nõvaga läbirääkimiste poolt olid kõik 15 volinikku, Taebla puhul jäi üks volinik erapooletuks. Haapsalule ettepaneku tegemise poolt oli 13 volinikku, kaks olid vastu.

Volikogu moodustas ka komisjoni, kes hakkab ühinemisläbirääkimistel esindama Ridala volikogu tahet. Komisjoni esimees on volikogu juht, praeguse koosseisu puhul Olev Peetris. Sinna kulub ka vallavanem, praegu siis Toomas Schmidt. Liikmed on volikogu opositsioonist reformierakondlane Reimo Nebokat ja Kalju Hepner koalitsioonist.

Volikogu arutas ka küsimust, kas rihtida ühinemine sügisesteks valimisteks või jätta see uuele volikogule, kuid sel teemal otsust vastu ei võetud. Samuti ei ole teada läbirääkimisteks ettepaneku teinud nelja omavalitsuse ajakava.

Nelja omavalitsuse, Oru, Taebla, Risti ja Nõva volikogu on pöördunud Ridala volikogu poole ettepanekuga alustada omavalitsuste ühinemise asjus läbirääkimisi. Reimo Nebokat esitas volikogule eelnõu alustada liitumisläbirääkimisi Haapsalu linnaga.

Ridala volikogu istungil olid külalistena Vormsi vallavanem Urmas Pau ja tema Martna kolleeg Tiiu Aavik koos volikogu esimehe Hardi Rehkaltiga.

„Natuke on seedida vaja,” vastas Rehkalt Lääne Elu küsimusele, mida kavatseb teha ühinemise asjus Martna volikogu. Urmas Pau kiitis Ridala volikogu otsust ja ütles, et kui nende volikogu võtab vastu Nõva volikogu ettepaneku tulla läbirääkimistele, lööb ka Vormsi ühinemise protsessis kaasa.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
eha-koit
eha-koit

Miks ei võiks olla Eestis linnad ja maakonnad. Vajadusel veidi maakonna piire nihutada ja vallad ülde likvideerida. Aga valdada ühinemine Haapsalu linnaga oleks ikka kahtlane, eks paksem mant voolab ikka linna ja maapiirkonnad jäävad vaeslapse ossa rohkem veel kui seni. See on minu arvamus või on see valearvamus?

seltsimehed
seltsimehed

on tulnud ettepanek

wpDiscuz