Lääne Elu paberleht 1. novembril

Madiken

madiken@le.ee

Lepatriinu mängumaal valmistasid lapsed reedel koos isaga tervislikku jooki maitsvatest kodumaistest asjadest. Foto: Arvo Tarmula
Lepatriinu mängumaal valmistasid lapsed reedel koos isaga tervislikku jooki maitsvatest kodumaistest asjadest. Foto: Arvo Tarmula

 

Turbatootmine võib laieneda

Niibi turbakaevanduse laiendamisel piirkonna põhjavee kvaliteedile mõju ei ole. Kuigi Salajõe küla elanikud kurdavad viletsa kaevuvee üle, selgus keskkonnamõju hindamisel, et turbakaevandamine ei ole probleemide põhjustajaks. Turbakaevandamise keskkonnamõju hinnati minimaalseks, samas ettevõtte tegevusest tulenev majanduskasu oluliseks.

Mis tunne on praegu olla Reformierakonna liige?

Vastavad Lihula volikogu esimees Tiina Lobja, riigikogu liige Jaanus Tamkivi, Reformierakonna liige Riina Cohen ja Ridala volikogu liige ning erakonna piirkondade arendusdivisjoni juht Reimo Nebokat.

Miks tänavavalgustus põleb valgel ajal?

Selgitab Haapsalu tänavavalgustuse hooldaja A & T Elektri juhataja Kalju Aigro.

Haapsalu tõmbab kulutusi koomale

Reedel Haapsalu linnavolikogus kinnitatud eelarvestrateegia näitab, et neljal järgmisel aastal ei juhtu linnas suurt midagi peale Vikerkaare lasteaia remondi ja tänavavalgustuse uuendamise. Haapsalu linna palgal inimestel on lootust 10protsendilisele palgatõusule alles 2015.

Itaallased püstitasid Vormsis kuju metskurvitsale

Pühapäevast on Vormsi külamajal uus asukas — maja fuajees avati pronksist metskurvitsapere kuju.

Vormsi on metskurvitsate rändenäitajate poolest parim paik ja unikaalne mitte üksnes Euroopa, vaid kogu maailma mõistes.

Ehitaja loobub leppetrahvi vähendamise nõudest

Läinud nädalal sotsiaalministrile saadetud kirjas teatasid Elinord Ehituse ja Facio Ehituse juhatuse liikmed Toomas Kaaret ja Riho Kalve, et on õigusrahu huvides nõus leppetrahvi vähendamise nõudest loobuma, kui sotsiaalministeerium tasub ehituse lõpparve.

Lõuna–Läänemaa hädas kraaniveega

Lõuna–Läänemaal joob 660 inimest fluorist kraanivett, mis lõhub laste hambaid ja kahjustab pikapeale tervist.

Fluoriidiga on kõige enam hädas Vatla inimesed, aga ka Kõmsi, Tuudi, Kirbla ja Liivi küla rahvas.

Haapsalu akordionistid olid konkursil edukad

Haapsalu akordioniste saatis edu Pärnus, kus peeti 30. korda akordionimuusikafestivali ja rahvusvahelist konkurssi selle osana.

Praegu on Haapsalu muusikakoolis kaheksa akordioniõpilast, peale nende õpib akordionit ka kolm täiskasvanut.

Tervislik amps, lonks ja maius Lepatriinu Mängumaal – isadelt tuli positiivne tagasiside ja emad on heas mõttes kadedad.

Memmedel täitub 25 tegutsemisaastat

1987. aastast peale Eha Vooremaa käe all tantsinud Memmed on juhendaja sõnul reibas ja abivalmis seltskond. Koos käiakse vajadusest tantsida ja selleks, et kohtuda omavahel ja teistegi tantsijatega.

Memmede juubelikontsert algab pühapäeval, 4. novembril kell 15 Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tori
9 aastat tagasi

My hat is off to your astute command over this top-icbravo!