Parim noor teenindaja on Kersti Künnapas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Parim noor teenindaja 2012 Kersti Künnapas. Foto: Külli Tedre

Tallinnas toidumessi raames toimuval noorkokkade ja teenindajate kutsemeisterlikkuse võistlusel tunnistati 2012. aasta parimaks nooreks teenindajaks Kersti Künnapas Haapsalu kutsehariduskeskusest.

Haapsallu tuli ka võistluse teine koht – selle pälvis Riho Sommerman. Tiitel „Aasta kelner 2012“ omistati Merlyn Kallastele, kes võitis mullu parima noore teenindaja tiitli ja on esindanud Eestit rahvusvahelistel kutsemeistrivõistlustel EuroSkills 2012.

Kahepäevasel võistlusel pidid noored teenindajad tegema teooriatesti, näitama oma oskusi salvrätikute voltimisel, veinipudeli etiketi lugemisel, täpsusvalamisel ja kokteilide valmistamisel. Lisaks katma näidislaua ja teenindama kliente. Nende oskusi hindas oma ala asjatundjatest koosnev žürii.

Kersti Künnapas toob välja, et sai võistluselt „Noor teenindaja“ edaspidiseks eluks julgust, enesekindlust ning mitmeid uusi ja vajalikke tutvusi. Tema meelest oli võistluse juures kõige raskem pinge all rahulikult töötamine. „Võistluse võit avab mulle kindlasti mõne suurema ukse, kui ma tööle lähen. Seega oli see minu jaoks väga oluline,“ rääkis Künnapas.

Võistluse „Noorkokk 2012“ ja „Noor teenindaja 2012“ eesmärk on tutvustada koka, kelneri ja ettekandja eriala, võimaldada kutseõppuritel näidata oma oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse mainet.

Võistlustest said osa võtta kutseõppurid, kes on 2012/2013. aastal kutseõppeasutuse õpilaste nimekirjas. Noorte kutsemeistrivõistlusi koordineerib SA Innove. Võistlusi korraldatakse koostöös erinevate kutsekoolide ja erialaliitudega ning võistluste toimumist Eestis toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments