Lääne Elu paberleht 4. oktoobril

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula vallavalitsus leidis ostja aastaid müügis olnud Rootsi raudteejaama hoonele. Foto: Katrin Pärnpuu
Lihula vallavalitsus leidis ostja aastaid müügis olnud Rootsi raudteejaama hoonele. Foto: Katrin Pärnpuu

Läänemaal pääsevad arsti juurde kõik

Läänemaad arstide streik nagu ei puudutakski. Maa–perearstid lisatundide tegemisest loobunud ei ole, Haapsalu arstide järjekorrad lühenesid iseenesest. Nõva ja Pürksi perearst Tiina Proosväli võttis esmaspäeval ja teisipäeval vastu kõik soovijad, selleks läks aega kuus tundi päevas. „Eile tuli näiteks erakorraline situatsioon vahele. Äkki täna piirdun siis neljaga,” ütles Proosväli Lääne Elule eile.

Paliveres ehitatakse suusasilda

Palivere suusakeskuses algas suusasilla ehitus, mis on osa oktoobris lõppevast ehitusprojektist. Oktoobri lõpuks peaks olema valmis 5×4meetrine suusasild, kelgumäe nõlva trepp, mõned istepingid ja aed autotee ning suusaraja vahele.

Kunstnikepaar ostab Rootsi raudteejaama

Lihula vallavalitsus leidis ostja aastaid müügis olnud Rootsi raudteejaama hoonele. Volikogu otsustas, et Seira külas asuv kahekorruseline kivist 1932. aastal ehitatud pooljaam müüakse 6000 euro eest skulptor René Reinumäele.

Nõva vald remondib tsaariaegset munakiviteed

Nõval algas teisipäeval Peraküla munakivitee hädapärane remont: tee tehakse laiemaks ja suuremad augud täidetakse.

Süda–Läänemaal ikalduvad ka seened

Süda–Läänemaa on tänavu olnud kitsi saagiandja. Tavalisest poole rohkem sademeid suvel võttis paljudes kohtades kasvujõu põllu– ja aiaviljalt. Süda–Läänemal ikaldub tänavu ka seenesaak.

RMK võttis vastu Läänemaa metskonna majandamise kava

RMK Läänemaa metskond prognoosib 2021. aastaks küll metsa pindala suurenemist, metsa juurdekasvu ja vähesel määral ka raie suurenemist, kuid olulisi kannapöördeid metsamajanduses ei tule.

Kullamaa rattakrossi võitis Raido Saar

Keskpäevaks oli stardijoonele kogunenud ligi 150 sõitjat, keda ootas ees 44 km võrdlemisi kiiret rada. Sõitjaile pidasid lühikese ergutuskõne ka ise lühemat maad (29 km) sõitma läinud kettaheitja Märt Israel ning vehkleja Nikolai Novosjolov. Rajale minejaid ootas ees ka väike üllatus — rajameistrid olid lisanud läbisõidu modernsest karjalaudast. Etteruttavalt olgu öeldud, et ratturites tekitasid laudas mäletsevad lehmad suuremat elevust kui möödasõitvad ratturid lehmades.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments