Elektri ühishankes osaleb Läänemaalt viis omavalitsust

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Suures üleriigilises elektrihankes, mida korraldab omavalitsuste asutatud Riigihangete keskus, osaleb Läänemaalt viis omavalitsust: Taebla, Ridala, Noarootsi, Oru ja Kullamaa.

Läänemaa omavalitsusliit määras ühishanke komisjoni Läänemaa esindajaiks Noarootsi vallavanema Annika Kapi ja Ridala vallajuhi Toomas Schmidti. Komisjoni istung on 17. septembril. Järgmisel päeval on kavas hanketeate avaldamine Riigihangete registris. Pakkumusi saab esitada 16. oktoobrini.

Ühishankes osaleb üle Eesti 107 omavalitsust ehk peaaegu pooled. Omavalitsusi on kõigist Eesti maakondadest peale Saare– ja Pärnumaa. Hiiumaalt osaleb seal vaid Kärdla linn.

Uhishankesse esitatud tarbimistabelite analüüs näitab, et omavalitsusasutused kasutavad öist elektrienergiat 25% ja päevast 75% ulatuses.

Omavalitsustele kuuluvaid tarbimisüksusi on ühishanke peale kokku 1809. Liitumispunkte on 3820 ja ostetava elektrienergia ligukaudne kogumaht on 140 000 000 KWh.

Haapsalu linn koos oma allasutuste nagu haigla, lastekodu, koolid, lasteaiad jt teeb iseseisva hanke. Ka ülejäänud omavalitsused teevad hanke igaüks omaette.

Väikesed omavalitsused, kus kõik allasutused kokku tarbivad elektrienergiat aastas vähem kui 40 000 euro eest, võivad teha lihthanke. Suurema tarbimise korral tuleb teha riigihange.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments